Ihmisroskista puhunut Riikka Moilanen yrittää eduskuntaan

Valtuuston kokouksessa esitetty puheenvuoro poiki tutkintapyyntöjä poliisille ja potkut Pihlajalinnasta.

Riikka Moilanen lähtee ehdolle eduskuntaan.

15.10.2018 12:27

Suomen keskusta nimesi Pohjois-Pohjanmaan eduskuntavaali­ehdokkaansa viikonlopun piirikokouksessa Tyrnävällä. Ehdolle asettuu myös ihmisroskapuheista valtakunnalliseen julkisuuteen noussut Riikka Moilanen.

Keskustalla on Pohjois-Pohjanmaalla 15 ehdokasta. Kainuun piiri valitsee vaalipiirin loput kolme ehdokasta 27. lokakuuta.

Moilanen sanoo päättäneensä ehdokkuudesta vasta puolitoista viikkoa sitten. Ihmisroskakommentit hän esitti Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa 10. syyskuuta. Moilanen työskenteli tuolloin Pihlajalinna Oulun toimitusjohtajana. Hän sai potkut tehtävästä seuraavana päivänä.

– Moilasen puhe ei vastaa lainkaan Pihlajalinnan arvoja. Pihlajalinnan vahva näkemys on, että sairauksista ja elämäntilanteesta riippumatta jokaisen ihmisen elämä on arvokas ja ihmisarvo on loukkaamaton kaikissa tilanteissa. Tiedotamme lisää huomenna, Pihlajalinna twiittasi heti valtuustokokouksen jälkeen kun Moilasen kommentit nousivat julkisuuteen.

Lue lisää: Keskustan entinen kansanedustaja kutsui vähäosaisia ”ihmisroskaksi” Oulun kaupunginvaltuustossa.

– Tässä on käyty keskustelua kivetyksen likaisuudesta ja muusta roskaamisesta, mutta mitä Oulun kaupunki aikoo tehdä sille ihmisroskalle, jota siellä on yllättävän paljon. Tarkoitan niitä vähäosaisia ihmisiä, jotka käyttävät ammattimaisesti alkoholia, huumeita, päihteitä ja ovat ottaneet Isokadun nyt kodikseen, Moilanen sanoi kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Valtakunnallista huomiota lausuma sai, kun valtuuston toinen varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen (ps) julkaisi Facebook-sivullaan Moilasen puheenvuorosta videoklipin.

Oululaisvaltuutetun ihmisroskapuheista tehtiin poliisille kaksi tutkintapyyntöä. Lisäksi sanomalehti Kalevan uutisoinnissa käyttämästä kuvituskuvasta tehtiin rikosilmoitus. Poliisi ei aloittanut tutkintaa aiheesta.

Kohun jälkeen Moilanen on kertonut aloittavansa hallintotieteiden opinnot Lapin yliopistossa. Hän on toiminut kansanedustajana 2003-2007.

Lue lisää: Vähäosaisia ihmisroskaksi kutsunut Riikka Moilanen takoi jättitilin perheyhtiöllä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?