Oulun seutu

Leijonan luolassa esiintynyt miljonääri marssittaa toisen sukupolven esiin Iso-Syötteellä – kuva: Tässä ovat nuoremmat Terentjeffit

Julkaistu:

Matkailu
Elektroniikkateollisuudessa pitkään vaikuttanut oululaismiljonääri Jorma Terentjeff lähti mukaan matkailubisnekseen 2000-luvun alussa, kun Pudasjärvellä sijaitsevan Iso-Syötteen ravintolapalvelut, hotelli, karavaanarialue ja rinnetoiminnot siirtyivät perheyhtiölle.
Parissakymmenessä vuodessa liiketoiminta on kasvanut ja vahvistunut. Nyt Terentjeffien perheyhtiössä työskentelee jo toinen sukupolvi, kun lapset Mikko ja Heidi ovat tuoneet myös puolisonsa mukaan.

Mikon puoliso Veinalotta Vesterinen hoitaa yrityksen markkinointia. Heidi Terentjeff-Jaurakkajärven puoliso Jukka Jaurakkajärvi on mukana touhussa aina kun pankinjohtajan työltään ehtii.

– Kolmaskin sukupolvi on jo olemassa, joten eiköhän sieltä vielä innostuneita työntekijöitä ole tulossa. Heidi aloitti Iso-Syötteellä työt ikkunoita pesemällä ja roskiksia tyhjentämällä. Mikko toimi kumparefreestylen junioreiden MM-kisoissa kisasihteerinä jo 14-vuotiaana, kertaa Tarja Terentjeff perheen yhteistä historiaa Pudasjärven maisemissa.

Syötteen maisemat ovat vieneet koko perheen mukanaan. Äidin mielestä kaiken takana on ollut luja rakkaus talvilajeihin. Perhettä on lujittanut yhteinen tavoite.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Perheessä jokaisella on omat vastuualueet yhtiössä. Kaikilla on kuitenkin yhteinen into ja palo aluetta ja matkailun kehittämistä kohtaan. On ollut hienoa seurata kuinka lapset kasvavat ja ottavat vastuuta liiketoiminnasta ja henkilöstöstä, Tarja iloitsee.

Kolmekymppisen Mikon ominta aluetta ovat kaikki lumeen liittyvät harrastukset. Hän on hankkinut potkua uralleen työskentelemällä kahdeksan vuotta Uudessa Seelannissa lautailun opettajana ja valmentajana. Viime vuonna Mikko toimi Syötteen töiden ohessa nuorten lumilautailijoiden olympiavalmentajana.

– Kaikki lumen kanssa tekeminen on hauskaa ja se on koko perheen yhteinen juttu, hän kuvailee.

31-vuotias Heidi-tytär on nyt äitiyslomalla, sillä perheen toinen lapsi syntyi 9. lokakuuta. Esikoisella on ikää 1,5 vuotta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Television Leijonan luolasta tuttu bisnesenkeli Jorma Terentjeff arvioi sijoittaneensa Iso-Syötteelle 18 vuodessa noin kymmenen miljoonaa euroa. Alkuvuosina sijoituksille ei tullut tuottoa, mutta muutaman viime vuoden aikana kehitys on ollut hyvä.

Lue lisää: Miljoonahankkeen neuvonantaja paljastaa 5 vinkkiä menestykseen

Viime vuonna Iso-Syöte voitti World Ski Award-tapahtumassa tittelin Suomen parhaana hiihtokeskuksena.

– Kaupunki on tullut aiempaa voimakkaammin mukaan kehittämään aluetta. Yrittäjilläkin on nyt ihan erilainen, positiivinen meininki päällä kuin vielä kymmenen vuotta sitten, hän arvioi tilannetta.

Hiihtokeskus Iso-Syötteellä kävi viime kaudella yli 50 000 laskettelevaa asiakasta. Hissinousuja kertyi yli miljoona. Hiihtokeskuksen liikevaihtokin kasvoi edelliskaudesta yli kymmenellä prosentilla.

Viime viikolla Terentjeffin perheyhtiö julkisti suunnitelmat uuden huoneistohotellin rakentamisesta alueelle. Toimitusjohtajan mukaan uutta hotellitason majoitusta on kaivattu jo vuosia.

Lue lisää: Iso-Syötteelle 10 miljoonan euron investoinnit: monitoimiareena ja 120-paikkainen hotelli

– Syötteelle ei ole rakennettu tällä vuosituhannella hotelleja. Pitkään ajattelimme, että emme lähde itse rakennuttamaan, mutta nyt oli aika investoida, hän perustelee hanketta.

Iso-Syötteen matkailualueella on noin 3 000 virallista vuodepaikkaa. Hotellitason majoitusta siitä on noin 350 ja mökkimajoitusta noin 1 500 paikkaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt