Oulun seutu

BBC ylistää Oulun nousua Nokian romahduksesta – ”Suomalaisia auttaa sisu”

Julkaistu:

BBC kertoo, kuinka sisu auttoi Oulua pääsemään jaloilleen Nokian romahduksen jälkeen.
Kun Nokian matkapuhelinpuoli ajettiin alas, Pohjois-Pohjanmaalla katosi noin 3 500 työpaikkaa vuosina 2009–2014.

Tämä iski pahasti erityisesti Ouluun, mutta kaupunki nousi sitkeästi ylös kurimuksestaan. Nyt Ison-Britannian julkinen, vuonna 1922 perustettu yleisradioyhtiö ja tuotantoyhtiö BBC on huomannut oululaisten taistelun. Yhtiö kertoo aiheesta pääuutissivuillaan olevalla videolla ihailevaan sävyyn.

Lue lisää: Ouluun syntyi 7 vuodessa noin 500 startup-yritystä

Romahdus toi tunteet pintaan

Suomalaiset osaajat kertovat, miten Oulun nousu alkoi. Alussa Oulussa kuohuivat tunteet. Viha, häpeä ja epävarmuus valtasivat mielen, mutta pian ihmiset alkoivat etsiä omia kontaktejaan. Myös Oulun yliopisto auttoi ihmisiä auttamaan itseään.

Sitten alkoi työ

Oura Healthin perustaja Petteri Lahtela kehuu oululaisen väen intoa ja osaamista nousun päätekijänä. ICT-alan osaajat alkoivat liittoutua ja luottaa itseensä. Nokialla osaamista alettiin käyttää uudenlaisessa työssä ja yrittämisessä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue lisää: Nokia irtisanoi rajusti kesällä 2012: työntekijät menivät oluelle ja perustivat yrityksen – työllistää jo 80 ihmistä

Nokian Oulun tehtaan johtaja Erja Sankari kertoo videolla Bridge-ohjelmasta, jolla saatiin aikaan uusia startup-yrityksiä.

Business Finlandin Arto Pussinen puolestaan kertoo videolle hienosta oululaisten asenteensa. Hänen erikoisalaansa ovat ICT ja digitalisaatio.

Business Finland tarjoaa yrityksille kansainvälistymis- ja rahoituspalveluita.

– Suomalaisia auttaa sisu, mikä tarkoittaa sitä ettei saa antaa koskaan periksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pian Oulussa alkoikin viritä uusia työpaikkoja ja yrityksiä ja nousu pääsi alkuun, BBC hehkuttaa.