Alkoholinhuuruinen yhteiselämä päättyi tulipaloon ja kuolemaan – Epäilty toisteli pihalla: ”Kohta räjähtää tai pamahtaa!” - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Alkoholinhuuruinen yhteiselämä päättyi tulipaloon ja kuolemaan – Epäilty toisteli pihalla: ”Kohta räjähtää tai pamahtaa!”

Oulunsalolaisnaista syytetään Oulun käräjäoikeudessa tuhotyöstä ja taposta. Hän kiistää syytteet.

Julkaistu: 24.9.2018 11:45

Sytyttikö tuhotyöstä ja taposta epäilty nainen Varjakan tulipalon tahallaan vai oliko se vain viinanhuuruinen vahinko? Tätä selvitellään Oulun käräjäoikeudessa tänään.

Oulunsalossa viime toukokuussa tulipalossa tuhoutuneen paritalon syttymissyy on epäselvä. Tuhotyöstä ja taposta syytettynä oleva talon omistaja kiistää sytyttäneensä paloa, jossa hänen puolisonsa kuoli.

Oulun käräjäoikeus keskittyi maanantaina tarkastelemaan tulipalosta otettuja kuvia ja teknisen tutkinnan tuloksia sekä kuulemaan asianomistajia. Taposta ja tuhotyöstä epäilty viisikymppinen nainen saapui istuntoon vakavana. Tapahtumien läpikäynnin aikana hän pyyhki useaan otteeseen silmiään.

Syytetyn asianajaja Pasi Hagman kertasi tapahtumapäivän kulkua. Hänen mukaansa pariskunnan elämä on ollut jo viime vuosina alkoholin värittämää. Pitkään avioliittoon on kuulunut riitoja, talousvaikeuksia ja uskottomuutta.

– Tapahtumapäivä pariskunnalla kului tupakoiden, kiljua juoden ja televisiota katsellen. Jossain vaiheessa syytetty nukahti television ääreen. Hän heräsi jonkinlaiseen pamahdukseen ja näki puolisonsa tulisoihtuna keittiössä, Hagman selvitti.

Oulunsalon Varjakassa sijaitseva paritalo tuhoutui tulipalossa toukokuussa.

Puolison ruumis löytyi kuitenkin talon makuuhuoneesta. Syytetty nainen pääsi ulos talosta, vaikka hänen verestään mitattiin vielä tapahtumien jälkeen 2,7 promillen alkoholipitoisuus. Hän toisteli ulkona sanoja: ”Kohta räjähtää tai pamahtaa!”

Hagmanin mukaan syytetyllä ei ole ollut motiivia sytyttää tulipaloa. Omakotitalo paloi kokonaan eikä siitä ole saatavissa vakuutusrahoja. Puolison tappamistakaan hän ei ole suunnitellut, siitä ei ole löytynyt vihjeitä sähköpostista eikä puhelimesta.

Puolustuksen mukaan tulipalo on voinut syttyä herkästi syttyvän materiaalin päälle pudonneesta tupakasta. Kumpi tahansa voimakkaassa humalatilassa olleesta puolisoista on voinut aiheuttaa palon.

Talosta ei ole löytynyt tutkinnassa palaviin nesteisiin liittyviä jäämiä. Yhdestä paikasta löytyi etanolia, jota on myös alkoholissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?