Oululaismies asui vuosikausia maahan kaivamassaan kuopassa

Oulun poliisi löysi elokuussa kaupungin alueelta maahan kaivetun syvän kuopan, jossa asui keski-ikäinen mies. Hän oli sisustanut maakuopan asunnokseen.

20.9.2018 12:00

Syvälle maahan kaivettu kuoppa oli sisustettu huonekaluin ja siihen oli myös lisätty lämpöerityksiä. Poliisin mukaan pikkurikkeistä etsintäkuulutettu mies oli kaivanut asuinpaikkansa itse ja hän oli viihtynyt siellä vuosia.

Poliisi on maakuopan sijainnista vähäsanainen. Rikosylikomisario Markus Kiiskinen Oulun poliisista kertoo, että poliisilla ei ole tietoa asuuko mies edelleen poterossaan. Asumuksen sijaintia ei paljasteta, jottei asukas joudu ilkivallan tai häirinnän kohteeksi.

– Käsittääkseni kaupunki tulee kohdistamaan siihen valvontatoimenpiteitä, Kiiskinen sanoo.

Potero sijaitsi kahden kilometrin päässä Oulun keskustasta. Sen havaitsi metsässä liikkunut koiranulkoiluttaja, joka teki ilmoituksen poliisille. Kun poliisipartio saapui koiran kanssa paikalle, maakuopasta löytyi mies.

Kalevan mukaan asumuksen sisäänkäynti oli naamioitu niin hyvin, että ohikulkijoiden on vaikea havaita sitä. Oviaukon yläpuolella oli levy, jonka päällä oli maa-ainesta. Koko komeuden peitti päälle kasvanut kasvisto.

Sisällä oli muun muassa huonekaluja, kuten sänky ja kirjahylly. Lisäksi asukas oli vienyt sisälle elintarvikepakkauksia eli ruokaa, radion ja paristoilla toimiva valaisimen.

Maakuopassa asuminen ei ole sallittu jokamiehenoikeus. Pysyvä asuminen vaatii rakennusluvan sekä luvan maanomistajalta.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Kaleva.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?