Tässä ovat Oulun kirjailijaseuran ehdokkaat Botnia-palkinnon saajaksi

Botnia-palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa. Ehdolle voivat päästä Pohjois-Pohjanmaalta kotoisin olevat tai siellä asuvat kirjailijat.

Harri Filppa kertoo sarjakuvakirjassaan puolisonsa äkillisestä kuolemasta.

15.9.2018 18:31

Oulun kirjailijaseuran jakaman Botnia-palkinnon ehdokkaat julkistettiin tänään Popup-kirjamessuilla. Kahdeksan ehdokkaan joukkoon pääsi myös oululaisen sarjakuvataiteilijan Harri Filpan kirja Kuolema meidän erotti.

IS kertoi nuorena leskeksi jääneen Filpan kirjasta äskettäin.

Sarjakuvakirjan lisäksi palkintoehdokkaana on seitsemän muuta teosta. Joukossa on muun muassa Joni Skiftesvikin omaelämänkerrallinen romaani Finlandia City sekä toimittaja Jenni Räinän ja valokuvaaja Vesa Rannan valokuvateos Reunalla, joka valottaa elämää Suomen syrjäkylillä.

Oulun kirjailijaseura ry:n järjestämä Uusi kirjallisuusfestivaali pidetään tänä vuonna kolmatta kertaa. Kirjallisuusohjelman lisäksi festivaalilla on tarjolla parin päivän ajan musiikkia sekä burleskiesitys. Tapahtumapaikkoja ovat Oulun kaupunginkirjasto, Tuba, Kauppakeskus Valkean Kesäkatu sekä Oulun kirjallisuuden talo.

Botnia-kirjallisuuspalkinto jaetaan toista kertaa. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa. Ehdolle voidaan hyväksyä mitä tahansa kirjallisuuden lajia edustava teos. Lisäksi kielirajausta ei ole, riittää että tekijä asuu tai on kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta. Palkinnon voittaja nimetään 23.10.2018.

Palkintosumman lahjoittavat Oulun kaupunki ja Osuuskauppa Arina.

Botnia-palkintoehdokkaat 2018

Anna-Liisa Ahokumpu: Viktor Stanislauksen kolmetoista sinfoniaa (Gummerus)

Harri Filppa: Kuolema meidät erotti (Pokuto)

Heidi Köngäs: Sandra (Otava)

Pirkko Lastikka: Etäisten teiden haibun (Basam Books)

Pauliina Rauhala: Synninkantajat (Gummerus)

Jenni Räinä ja Vesa Ranta: Reunalla (Like)

Joni Skiftesvik: Finlandia City (WSOY)

Pauliina Vanhatalo: Toinen elämä (Kustantamo S&S)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?