Oulun seutu

Matkanteko hidastuu tietöiden ajaksi – Nelostielle lisää moottoritietä ja pätkä keskikaiteellista ohituskaistatietä

Julkaistu:

Nelostien parannustyöt etenevät Oulun kaupungin kohdalta pohjoiseen. Luvassa on alenevia nopeuksia ja jonoja kahden vuoden ajaksi.
Valtatie 4:n parantaminen Oulun pohjoispuolelta käynnistyy puuston poistoilla Kello-Räinänperä ja Olhava-Kuivaniemi -osuuksilla. Tietyöt kestävät kaksi vuotta ja sen ajaksi nopeusrajoitukset alenevat.

Haukiputaan moottoriliikennetie rakennetaan moottoritieksi Kellon ja Haukiputaan välille. Haukiputaan ja Räinänperän osuudella tie muuttuu keskikaiteelliseksi ohituskaistatieksi (2+1 -tie).

Levennysten vaatimat maastotyöt on jo aloitettu puuston poistolla ja lähiaikoina käynnistyvät myös maansiirtotyöt. Tietyömaan takia on Takukankaan itäpuolella sijaitseva levähdysalue suljettu.

Uudet työkohteet välillä Kello–Räinänperä ja Olhava–Kuivaniemi hidastavat matkantekoa. Kello–Räinänperä -osuudella nykyinen leveäkaistatie kavennetaan normaaliksi valtatieksi, jonka nopeusrajoitus laskee tasolle 80km/h. Työmaa-alueilla nopeusrajoitukset voivat olla ajoittain myös alempia. Lisäksi työt aiheuttavat paikallisia poikkeusjärjestelyjä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Liikenneviraston projekti-insinööri Terhi Honkarinta muistuttaa lisääntyvästä työmaaliikenteestä. Lisäksi aamu- ja iltahämärän aikaan on syytä olla aiempaa tarkempana.

– Poikkeavat järjestelyt kannattaa huomioida ja varata etenkin työmatkoihin hieman enemmän aikaa. Alennetut nopeudet ovat myös tietyömaalla työskentelevien turvana, hän muistuttaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat