Oulun seutu

Oulusta saa kaksion halvimmillaan 7 111 eurolla ja omakotitalon 15 000 eurolla

Julkaistu:

Oulusta voi hankkia itselleen uuden kodin pikkurahalla. Edullisimmillaan hinnat ovat alle 200 euroa neliöltä. Oulun seudun halvin asunto irtoaa runsaalla 7 000 eurolla. Omakotitalon omistajaksi pääsee 15 000 eurolla.
Etuovi.comin ja Oikotie.fi:n halvin Oulussa myytävänä oleva asunto sijaitsee Herukan kaupunginosassa. Kyseessä on 46 neliön kokoinen kaksio luhtitalossa, joka on valmistunut vuonna 1992.

Kyseessä on asumisoikeusasunto, jonka omistajaksi pääsee vain kaupungin varallisuusarvioinnin jälkeen. Ostaja maksaa vain 15 prosenttia asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna.

Herukan kahden huoneen, keittiön ja saunan asunnon neliöhinnaksi jää 154,52 euroa. Huoneiston pyyntihinta on 7111 euroa.


Kaupungin toiseksi halvin asunto on Toppilassa sijaitseva 46 neliön kerrostalohuoneisto. Sen pyyntihinta on 7 895 euroa, ja neliöhinnaksi jää 171 euroa. Kahden huoneen, keittokomeron ja saunan yhdistelmä sijaitsee vuonna 1994 rakennetussa kerrostalossa. Tämäkin kohde on asumisoikeusasunto.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Omistusasuntojen listauksen edullisin asunto sijaitsee Martinniemen kylässä Haukiputaalla. Yhden huoneen, keittiön ja alkovin asunnolla on hintaa 14 900 euroa. Huoneisto on vuonna 1973 rakennetussa kerrostalossa meren ja hyvien ulkoilumaastojen lähellä. Neliöhintaa asunnolle jää 438 euroa.

Oulun seudulta voi ostaa itselleen myös omakotitalon pikkurahalla. Osa edullisimmista kohteista vaatisi kuitenkin remonttitaitoisen ostajan tai ainakin alkeellisissa oloissa viihtyvät asukkaat.

Alle 50 000 euron taloja Oulun seudulla on myynnissä kaikkiaan kahdeksan. Osa niistä on niin huonokuntoisia, että myyjän mielestä ne sopivat vain purettavaksi.

Oulun halvimman talon lähtöhinta tarjouskaupassa on vain 15 000 euroa.

Kyseessä on pieni 55 neliön kaksi huonetta ja keittiö Haukiputaan Martinniemessä. Rintamamiestalon näköinen rakennus sijaitsee runsaan 1 500 neliön tontilla. Kohdetta myyvä yrittäjä, kiinteistönvälittäjä Riitta Snellman Kiinteistömaailmasta sanoo, ettei rakennukselle ole laskettu arvoa, koska se myydään purkukuntoisena.

– Todennäköisin ostaja on sellainen, joka purkaa talon ja rakentaa tilalle uuden omakotitalon hän arvioi.

Remonttitaitoiset ostajat etsivät Snellmannin mukaan sopivia kohteita juuri Martinniemen kaltaisista kylistä.

– Oulun lähialueet ovat kysyttyjä. Yleensäkin vanhat kohteet, jotka ovat palvelujen lähellä, kiinnostavat rakennusalaa tuntevia ostajia. Hyvää ja halpaahan ei ole olemassa, se pitää muistaa, Snellman huomauttaa.

Oikotien halvin omakotitalo sijaitsee Yli-Iin Pahkakoskella. Matkaa Oulun keskustaan kertyy noin 60 kilometriä.

Pahkakoskella sijaitsevalla entisellä kaupalla on hintaa 29 500 euroa. Yli 3000 neliön tontilla sijaitsevassa talossa on tilaa yli 200 neliötä. Tontilla on myös varasto- ja autotallirakennus kahdelle autolle, pihasauna, leikkimökki ja lato.

Oulun kolmanneksi halvin talo on vuonna 1961 valmistunut kauppa Ylikiimingissä.

Tilavassa talossa on 180 neliötä. Siihen on tehty laajennus vuonna 1985. Talo on omalla 1,27 hehtaarin tontilla. Päärakennuksen lisäksi kauppaan kuuluvat kylmä varasto, vinttihuone ja autokatos kahdelle autolle. Hintaa kohteella on 29 900 euroa. Kaupungin keskustaan on matkaa noin 55 kilometriä.

Vanhoista peräpohjalaistaloista tykkääville on oivallinen ostokohde Yli-Iin keskustassa.

Noin 1800 neliön tontilla sijaitsevat päärakennus, autotalli, maakellari ja grillikota. Kokonaisuudella on pyyntihintaa 34 400 euroa.Oikotie ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt