Keskustan puoluesihteeri irtisanoutuu ex-kansanedustajan ihmisroskapuheista – ”Ei vastaa keskustan arvoja” - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Keskustan puoluesihteeri irtisanoutuu ex-kansanedustajan ihmisroskapuheista – ”Ei vastaa keskustan arvoja”

Keskustan puoluesihteeri on ottanut kantaa keskustalaisen kaupunginvaltuutetun puheisiin.

Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen (vas) irtisanoutuu oululaisen valtuutetun Riikka Moilasen sanavalinnoista. Moilanen viittasi vähäosaisiin ”ihmisroskana” puhuessaan Oulun kaupunginvaltuustossa.

10.9.2018 22:13

Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen irtisanoutuu oululaisvaltuutettu Riikka Moilasen sanavalinnoista. Moilanen viittasi vähäosaisiin ”ihmisroskana” puhuessaan Oulun kaupunginvaltuustossa.

Pirkkalaisen mukaan Moilasen puheet eivät vastaa keskustan arvoja.

– ”Periaatteemme jokaisen ihmisen arvokkuudesta on horjumaton.” Näin toteaa tuore periaateohjelmamme. En voi hyväksyä Oulun valtuutettu Riikka Moilasen sanavalintaa, se ei vastaa keskustan arvoja. Keskustalle kaikki ihmiset ovat samanarvoisia”, Pirkkalainen twiittasi.

Moilasen mukaan kaupunginvaltuustossa oli puhuttu roskaamisesta ja katujen epäsiisteydestä.

– Tässä on käyty keskustelua kivetyksen likaisuudesta ja muusta roskaamisesta, mutta mitä Oulun kaupunki aikoo tehdä sille ihmisroskalle, jota siellä on yllättävän paljon. Tarkoitan niitä vähäosaisia ihmisiä, jotka käyttävät ammattimaisesti alkoholia, huumeita, päihteitä ja ovat ottaneet Isokadun nyt kodikseen, Moilanen sanoi valtuustossa.

Moilanen selitti IS:lle puheitaan sillä, että halusi nostaa ongelman esille jotta se hoidettaisiin.

– Sanavalinta oli vahinko. Pyysin sitä anteeksi. Minä korostan sitä, että kaikilla ihmisillä on ihmisarvo, Riikka Moilanen sanoi.

Moilanen toimi kansanedustajana eduskunnassa keskustan eduskuntaryhmässä vuosina 2003–2007.

Keskustan Oulun valtuustoryhmä on irtisanoutui jo aiemmin Moilasen sanoista.

Lue lisää: Keskustan entinen kansanedustaja kutsui vähäosaisia ”ihmisroskaksi” Oulun kaupunginvaltuustossa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?