Asiakas putosi ja loukkaantui seikkailupuistossa Oulussa

Julkaistu:

Puistossa kiipeillään turvavarusteissa, johon kuuluvat kypärä, turvavaljaat ja turvalaitteet. Asiakas on kytkeytyneenä järjestelmään, jossa on tuplalukitus
Oulun Raksilassa sijaitsevassa seikkailupuistossa sattui sunnuntaina tapaturma, jossa radalle kiipeilemään lähtenyt asiakas putosi ja loukkasi nilkkansa. Jalkaan tuli avomurtuma.

Seikkailupuisto Huikian yrittäjä Pekka Selin sanoo, että onnettomuus sattui radalla 6, missä asiakkaat toimivat itsenäisesti.

– Tietojemme mukaan asiakas on pudonnut lähtöpaikalla ja loukannut nilkkansa. Hänellä oli tarvittavat turvavarusteet. Onnettomuuden jälkeen turvalaitteiden toiminta tarkastettiin ja kaikki toimi moitteettomasti, hän toteaa.

Selinin mukaan turvalaitteet mahdollistavat ääritilanteessa putoamisen 1,5 metrin korkeudesta.

– Mutta on huomioitava turvalaitteen hidastavan putoamisnopeutta tässäkin tapauksessa. Teemme parhaillaan onnettomuuden syyntutkintaa ja tapaturmaraporttia tapahtumista, Selin sanoo.

Seikkailupuisto Huikia avasi porttinsa Raksilassa keväällä 2017. Toisena toimintakesänä kävijöitä on ollut yli 17 000. Puistossa on yhdeksän rataa, yhteensä niitä on yhden kilometrin verran. Lokakuun laajennuksen jälkeen ratoja on 1,5 kilometriä.

Selinin mukaan puiston varusteet ja radat tarkistetaan säännöllisesti. Aiemmin turvallisuuden varmisti saksalaisyritys, mutta tänä vuonna vuositarkastuksen on tehnyt imatralainen Park Expert.

Puistossa kiipeillään turvavarusteissa, johon kuuluvat kypärä, turvavaljaat ja turvalaitteet. Asiakas on kytkeytyneenä järjestelmään, jossa on tuplalukitus.

– Asiakas ei pääse putoamaan, sillä toinen lukko on aina kiinni, Selin vahvistaa.

Huikiasssa ei ole parin toimintakauden aikana sattunut kuin kaksi pientä tapaturmaa. Kaikista turmista tehdään kuluttajaturvallisuuslain mukainen onnettomuusilmoitus Turvallisuus- ja kemikaalivirastolle (Tukes).