Oulun seutu

Etsitään kotia Oulusta – tarjolla kokki ja konsertti

Julkaistu:

Kulttuuritapahtumia ei osata käyttää hyödyksi matkailussa. Oulussa tilannetta yritetään parantaa lisäämällä yhteistyötä ja tarjoamalla turisteille kiinnostavia kohteita.
Tavallisten oululaisten koteihin tuodaan kokki, joka laittaa ruokaa sekä muusikot, jotka pitävät konsertin. Kulttuurituotteena tapahtuman nimi on Kokkeja & Koteja. Konsertit ovat osa Oulun Musiikkijuhlien kulttuurimatkailuhanketta, joka käynnistyi elokuun alussa.

Projektipäällikkö Maarit Hyvönen kertoo, että kulttuurimatkailijoita on Oulun suunnalla vielä varsin vähän, vaikka kulttuuritapahtumia on runsaasti.

– Meillä on jo olemassa upeita konsertteja ja laaja-alaista kulttuuritarjontaa. Usein vain unohtuu, että varsinkin ulkomaisia matkailijoita kiinnostavat kulttuuritarjonnan lisäksi ihan tavalliset asiat, kuten jäinen meri, jonka päällä voi kävellä, ajaa autolla tai vaikka pilkkiä. Lisäksi turvallinen ja siisti ympäristö, jossa asumme ja elämme, on matkailuvaltti, hän huomauttaa.

Kulttuurimatkailijat ovat yleensä kokeneita ja vaativia matkailijoita, joita kiinnostaa varsinaisen kulttuuritapahtuman lisäksi paikallinen kulttuuri eri muodoissaan. He haluavat, että heille tarjotaan laadukkaita, aitoja tuotteita, paikallista, hyvää ruokaa ja erinomaista palvelua.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kokkeja & Konsertteja voisi olla Hyvösen mielestä juuri tällainen matkailijoita kiinnostava tuote.

– Tutustuminen paikallisiin ihmisiin ja tapoihin kiinnostaa matkailijoita. Konserttisarja on myös taiteellisen sisällön kannalta mielenkiintoinen, koska sen myötä tutustutaan sekä epätavallisiin konserttiympäristöihin että ruoka- ja musiikkikulttuurin yhtymäkohtiin ja niiden vuorovaikutukseen, hän arvioi.

Oulun Musiikkijuhlat järjestetään 29. kerran 10.–24.3.2019. Festivaalin konserttisarja koostuu korkeatasoisista klassisen musiikin konserteista ja laaja-alaisesta rytmimusiikista sekä tanssi- ja nykysirkusesityksistä. Taiteellisena johtajana on vuodesta 2013 saakka toiminut Jaakko Kuusisto.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt erityisavustuksen Musiikkijuhlien kulttuurimatkailun kehittämiseen. Hankkeen tavoitteena on kasvattaa sekä kotimaisten että ulkomaisten kulttuurimatkailijoiden määrää festivaalilla. Tavoitteena on myös lisätä markkinointia sekä matkailu- ja kulttuuritoimijoiden yhteistyötä.

Musiikkijuhlat etsii parhaillaan koteja, joissa uudenlaisia konsertteja voitaisiin järjestää. Konserttitilaan pitää mahtua vähintään 30 vierasta. Ruuat suunnittelee kokki tilan ja konsertin luonteen mukaisesti.

Kokeille maksetaan pieni korvaus ja heidän avukseen järjestetään henkilökuntaa. Mukaan voi ilmoittautua Musiikkijuhlien verkkosivujen kautta 21.9. mennessä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt