Oulun seutu

Monacon ruhtinas Albert hullaantui Oulun joki­varsi­maisemasta – napsi innokkaasti kuvia äly­puhelimella

Julkaistu:

Ruhtinas saapui Suomeen maanantai-iltana yksityiskoneella. Tiistaina ohjelmassa on yritysvierailuja, lounastapaaminen median kanssa sekä arktisen kongressin avajaiset yliopistolla
Monacon ruhtinas Albert saapui Maikkulan kartanoon Oulujokivarteen leveä hymy huulillaan. Pohjoispohjalainen maalaismaisema jokitörmineen ja lampaineen tuntui miellyttävän lilliputtivaltion kuninkaallista.

Oulun teknologiakylässä ruhtinaalle esiteltiin verkkoviestintäjärjestelmiä kehittävän KNL Networksin toimintaa sekä VTT:n innovaatioyksikössä TactoTekin, Flexbrightin, Movesolen ja Goodwillerin toimintaa.

Monacon ruhtinas Albert lensi illan hämärässä yksityiskoneella Suomeen – antoi IS:lle harvinaislaatuisen erikoishaastattelun

Ruhtinas Albert osallistuu Oulun ja Helsingin yliopistojen isännöimään UArctic-kongressiin, jossa hän on yksi kongressin avajaistapahtuman puhujista. Lisäksi hän osallistuu paneelikeskusteluun kestävästä kehityksestä.


Vierailun mediatilaisuuteen ruhtinas saapui tummansiniseen pukuun pukeutuneena. Hän tervehti muita paikalla olevia ystävällisesti ja hymyillen. Rennon oloinen Albert vastaili median esittämiin kysymyksiin rauhallisesti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olen tutustunut uusiin alueisiin ja uusiin maisemiin Suomessa. Tämä on kaunis maa, yrityksillä on hyviä mahdollisuuksia ja innovaatioita. Ihmiset ovat omistautuneita ja tekevät kovasti töitä, ruhtinas kuvaili lyhyen vierailun antia.

Hän myös kiitti selvällä suomen kielellä saamastaan kirjalahjasta. Ruhtinas oli ilmeisen ihastunut Suomen kesäiseen säähän ja vesistömaisemiin, joita hän kuvasi ahkerasti älykännykällään.


– Oli ilo tulla Suomeen, pohjoiseen ja tähän kongressiin. Arktisella alueella tapahtuu merkittäviä muutoksia. Molemmat napa-alueet ovat tärkeitä maapallollemme ja ilmastollemme. Olen iloinen ja tyytyväinen että säätiöni ovat voineet osallistua moniin arktista aluetta käsitteleviin hankkeisiin, Albert totesi omassa puheenvuorossaan.

Lounaan ruhtinas nautti Maikkulan kartanon yrittäjien ja muiden kongressivieraiden kanssa. Menu sisälsi graavilohilasagnea, merileväkaviaaria, kaurajuomaan tehtyä sahramivaahtoa, Maikkulan tilan lammasta puikulaperunasoseen kera sekä jälkiruuaksi herukoista valmistettua vispipuuroa. Albertin toivomuksesta ruoka ei sisältänyt ananasta eikä uhanalaisia mausteita.

Ruhtinas Albert on hyvin kiinnostunut arktisista kysymyksistä ja sitoutunut niihin. Hänen säätiöllään on yhteistyöhön liittyvä puitesopimus UArcticin kanssa sekä projektiyhteistyötä usean eri verkostoon kuuluvan yliopiston kanssa.


Ensimmäinen UArctic Congress pidettiin Pietarin valtionyliopiston isännöimänä Venäjällä vuonna 2016. Tämän vuoden kongressiin on tulossa yli 550 osallistujaa noin 30 maasta. Neljä ensimmäistä kongressipäivää pidetään Oulussa, viides ja viimeinen Helsingissä.

Arktinen yliopisto (UArctic) on yliopistojen, tutkimuslaitosten ja muiden koulutus- ja tutkimusorganisaatioiden yhteistyöverkosto. Se keskittyy pohjoisten alueiden kehitykseen ja luo maailmanlaajuisia yhteistyösuhteita.

Juttua muokattu 4.9.2018 kello 23.01: Yritysten nimien virheelliset kirjoitusasut korjattu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt