Oulun seutu

Vuokko Väyrynen kultahääpäivänä: ”Rakkautta on riittänyt”

Julkaistu:

Väyryset viettivät kultahääpäiväänsä Keminmaassa aluksi Seitsemän tähden liikkeen avoimessa yleiskokouksessa ja myöhemmin perheen kesken.
Pitkän uran kotimaan politiikassa tehnyt Paavo Väyrynen oli elokuun viimeisenä päivänä tavallistakin muikeampana. Pohjanrannan tiluksilla Keminmaassa nimittäin kahviteltiin Paavon ja Vuokko-puolison kultahääpäivän kunniaksi.

Julkisuutta välttelevä ja harvoin haastatteluihin suostuva Vuokko Väyrynen poikkesi Seitsemän tähden liikkeen jäsenille ja kannatusjäsenille järjestetyssä avoimessa kokouksessa kahvittelemassa vieraiden kanssa.

– Pitkän liiton salaisuus on rakkaus, sitä on aina riittänyt, Vuokko kommentoi lyhyesti pariskunnan 50 vuotta kestänyttä liittoa.

Kultahääpäivän juhlistaminen jatkuu vielä lauantaina Pohjanrannan vieressä sijaitsevassa kotitalossa, jonne perhe kokoontuu. Väyrysten katraaseen kuuluvat lapset Tiinaliisa, Taneli ja Lotta sekä kuusi lastenlasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Paavon mielestä pitkän ja onnellisen parisuhteen salaisuus on ainakin se, ettei anneta yhteisiä parisuhdehaastatteluja.

– Kaipa me sovimme toisillemme. Vakka kantensa valitsee, en tiedä kumpi meistä on vakka ja kumpi kansi, hän hymähtää.

Pitkässä avioliitossa ei hänen mukaansa ole ollut hankalia hetkiä, vaikka niitä on elämässä muuten riittänyt.

– Täytyy oppia arvostamaan ja kunnioittamaan toista, pitämään hyvänä, Paavo opastaa parisuhteessa olevia.


Seitsemän tähden liikkeen ensimmäiseen avoimeen yleiskokoukseen osallistuu 30–40 kannattajaa. Perjantai-illan aikana on tavoitteena keskustella ohjelmakysymyksistä.

Seitsemän tähden liike on Paavo Väyrysen kesäkuussa perustama poliittinen liike, joka Väyrysen mukaan tarjoaa vaihtoehdon nykyiselle politiikalle. Sen perustamisen taustalla on kiista Väyrysen edellisen puolueen, Kansalaispuolueen, omistajuudesta ja puheenjohtajuudesta.

Väyrysen mukaan Seitsemän tähden liikkeen poliittinen linja on täsmälleen sama kuin Kansalaispuolueella. Myös säännöt ovat samat, vain nimi on vaihdettu. Tämä on hänen mukaansa täysin laillista.

Uuden liikkeen nimivalintaan on vaikuttanut Italian Viiden tähden liike -niminen populistipuolue. Väyrynen on sanonut olleensa Euroopan parlamentissa läheisissä yhteyksissä puolueen jäsenten kanssa.

Väyrynen ei ole vielä päättänyt onko hän ensi keväänä eduskuntavaaliehdokkaana Lapissa vai Uudellamaalla. Uuden liikkeen kannattajakorttien keruu on parhaillaan menossa.

Väyrynen on vakuuttunut siitä, että tarvittava määrä eli 5 000 korttia saadaan kerättyä, ja yhdistys saadaan merkittyä puoluerekisteriin. Hänen mukaansa Kansalaispuolueesta on jo alkanut siirtyä jäseniä Seitsemän tähden liikkeeseen.

– Presidentinvaalien tuloksen perusteella meillä on mahdollista saada yksi paikka jokaisessa Manner-Suomen vaalipiirissä, hän vakuuttaa.