Oulun seutu

Suomalaisesta hahmosta tuli hitti Kiinassa – nyt Kiinan yleisradio kuvaa tv-sarjaa Oulussa

Julkaistu:

Kiinan yleisradioyhtiö CCTV tekee viisi jaksoa suomalaisesta elokuva-alasta World Film Report -ohjelmasarjaan. Jaksot tulevat Kiinassa ulos lokakuussa. Oululainen elokuvakulttuuri on sarjassa vahvasti esillä.
Kiinan valtiollisella tv-kanavalla 17 vuotta pyörineessä ohjelmasarjassa esitellään Suomesta muun muassa Angry Birdsiä sekä elokuvia Tuntematon sotilas, Suomen hauskin mies ja Äideistä parhain.

Kiinalaiset saivat tavata myös oululaisen sarjakuvapiirtäjän Karoliina Korhosen, joka kertoi Finnish Nightmares- kuvien taustaa.

Kiinassa suureen suosioon noussut Finnish Nightmares naurattaa CCTVn työryhmää.

– Osa haastateltavista on ollut Matin kaltaisesti todella ujoja ja sarjakuvataiteilija Karoliinan tavatessamme ymmärsimme, mistä Finnish Nightmaresin oivallukset juontavat juurensa - arkipäiväisistä havainnoista Oulussa!, sarjan toimittaja Irene Liu toteaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kuvausryhmä löytää oululaissarjakuvasta ja Aki Kaurismäestä yhtäläisyyttä. Vähäpuheisuus ja suomalaisten ujous yhdistyvät molemmissa. JingFen-ilmiö (sielultaan suomalainen) on valloittanut Kiinaa ja toimittaja tunnustaa olevansa vähäeleisen ja sosiaalisissa tilanteissa herkästi nolostuvan Matin fani.

– Olin ajatellut, että yksi jaksoistamme käsittelee pelkästään Kaurismäkeä, mutta taidankin yhdistää Finnish Nightmaresin ja Kaurismäen. Oululaisen animaatiostudio OUTOn animaatioissa ja Kaurismäen elokuvissa on samaa huumoria, pidän molemmista, Liu sanoo.

Lue lisää: Kuva Matista bussipysäkillä kiteyttää ”suomalaisen painajaisen”

Pilpasuon nuotiopaikalla kuvausryhmä tapasi luontovalokuvaaja Tauno Kohosen. Kitkajoesta luontodokumentin tehnyt Kohonen kertoo suhteestaan Kitkajokeen. Lisäksi kiinalaisryhmä törmäsi sattumalta Valveen elokuvakoululla Oulussa leirikoulussa oleviin Hangzhoun koululaisiin. Leirikoulutoiminnan markkinointi Kiinassa on aloitettu vastikään

World Film Report on Kiinan valtiollisella CCTV-6 -kanavalla seitsemäntoista vuoden ajan pyörinyt ohjelmasarja. Se käsittelee elokuvia ja paikallista kulttuuria elokuvan kautta tarjoten kiinalaisille mahdollisuuden kurkistaa suomalaisuuteen.

Ohjelma on suosittu, sillä World Film Report kiertää myös keskeisimmillä elokuva-alan festivaaleilla ja avaa kiinalaiselle yleisölle mahdollisuuden saada tietoa myös elokuvista, jotka eivät esimerkiksi läpäise Kiinassa sensuuria.

World Film Report kutsuttiin Suomeen maaliskuussa, kun kulttuuriministeri Sampo Terho ja delegaatio suomalaisia tuottajia vieraili Pekingissä. Suomen tuotantokannustimen markkinoinnista Aasiassa vastaava oululainen elokuvakomissaari Anne Laurila iloitsee, että Suomi saa tällaisen näkyvyyden Kiinassa.

– Suomi ja Kiina neuvottelevat kahden välistä yhteistuotantosopimusta av-alalle ja tällainen dokumenttisarja Suomesta ja sen eturivin ohjaajista varmasti auttaa meitä neuvotteluiden edistämisessä, Laurila toteaa.

World Film Report näkyy Kiinassa noin 25 miljoonassa taloudessa.

Lue lisää: Finnish Nightmares 16.1.2016 – Kaikille tilaa riittää, kaikille paikkoja on

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt