Oulun seutu

Hurja on Suomen tottelevaisin koira – katso videolta 6,5-vuotiaan bordercollien taidonnäytteet

Julkaistu:

Suomen tottelevaisimmat koirat kokoontuivat viikonloppuna Liminkaan ratkomaan paremmuuttaan.
Suomen tottelevaisimman koiran tittelin voitti Saunajaakon Alfa Romeo, kutsumanimeltään Hurja. Sen ohjaaja Carita Kuparinen Hakunilan Seudun Koiraharrastajista ei yllättynyt voitosta.

– Hurja on ihana koira. Se on ylittänyt kaikki odotukset. Hurja tykkää kisata, se myös tekee mielellään temppuja ja leikkii. Yleensäkin se pitää kaikesta yhteisestä tekemisestä, Kuparinen kuvailee bordercollietaan.

Voittajan palkintokorokkeella Hurja istuu kuin voittaja ainakin. Kuvaajien käskystä se nousee takajaloilleen ja pysyy paikallaan.


6,5-vuotias Hurja oli viime vuonna tokon SM-kisojen toinen. Vuonna 2016 se saavutti Pohjoismaiden mestaruuden ja MM-kisojen kolmannen sijan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Viime vuoden jälkeen olemme hioneet yksityiskohtia ja kaikki meni tänä vuonna aivan nappiin, Kuparinen toteaa ja antaa koiraystävälle rapsutuksia. Hurja kellahtaa viereen kyljelleen.

Limingan kilpailuun oli ilmoittautunut 183 koiraa ja 31 joukkuetta ympäri Suomen. Lauantain karsinnan 20 parasta koirakkoa pääsi sunnuntain yksilöfinaaliin. Finaalin koirista 18 oli bordercollieita. Lisäksi finaaliin ylsi yksi Australian kelpie ja yksi sileäkarvainen noutaja.


Suomenmestaruuskisoissa osallistumisoikeus on vain puhdasrotuisilla, Kennelliiton rekisterissä olevilla koirilla ja kaikilla liiton jäsenyhdistyksillä kulloinkin voimassa olevien karsintakriteerien mukaisesti. Kokeessa arvioidaan koiralle opetettujen asioiden hallintaa sekä koiran ja ohjaajan yhteistyötä. Ihanteena on koira, joka suorittaa liikkeet innokkaasti mutta rauhallisesti, täsmällisesti ja ennakoimatta.

Suomessa tokoa harrastetaan maailman huipputasolla. Suomen maajoukkue on voittanut jo viisi kertaa peräkkäin lajin maailmanmestaruuden.

SM-hopeamitalin voitti Emmi Lavikka ja Fisu (Tending Piraya) ja pronssille ylsi Oili Huotari ja Zip (Tending Occult). Joukkuemestaruus meni tänä vuonna T-team Sport Dogsin ykkösjoukkueelle. Hopeajoukkue oli T-team Sport Dogsin kakkosjoukkue. Joukkueista kolmas oli Varkauden Palvelus- ja Seurakoirat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt