Oulun seutu

Ismo Alanko hermostui yleisön metelöintiin Kiimingissä: ”V**tu mitä tästäkin tulee, olen aivan kusessa!”

Julkaistu:

Koiteli on monelle artistille kesän viimeinen keikkapaikka ja se antaa esiintymisille oman säväyksensä.
Kiimingin Koitelinkoskella pidetty Koiteli elää -festivaali sai tänä vuonna esiintyjikseen kaksi Suomen eturivin taiteilijaa. Alkuillasta esiintynyt Vesa-Matti Loiri ja loppuillan tähti Ismo Alanko luottivat molemmat lauluun ja sanomaan. Loiria säesti vain Peter Lerche kitaralla ja Alanko kapusi Koitelin lavalle yksin.

Molemmat taiteilijat esiintyivät intensiivisesti ja yleisö otti ammattimiesten laulut avosylin vastaan. Alanko hermostui oman esiintymisensä loppupuolella yleisön levottomaan käytökseen ja pyysi keskittymisrauhaa.


– Pyydän teitä keskittymään laulujeni kuuntelemiseen! Keskittymiskykyni herpaantuu, vittu mitä tästäkin tulee, olen aivan kusessa, Alanko muotoili sanomansa juhlatuulella olleille ihmisille kesken Kriisistä kriisiin-kappaleen.

Myöhemmin hän huomautti, että laulujen välissä saa taputtaa ja elämöidä, mutta laulun aikana on annettava artistille keskittymisrauha. Esitysvuoro sujui rauhallisesti loppuun asti ja Alanko venytti vuoroaan yli tunnin pituiseksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Harvakseltaan keikkaileva Loiri aloitti oman vuoronsa baarijakkaralla istuen. Ohjelmistossa oli vanhoja klassikoita, muun muassa Eino Leinon runoja, Väliaikainen ja Konsta Jylhän Vaiennut viulu.


73-vuotias mestari esiintyi varmasti ja ääni soi komeasti Sahasaaren kauniissa maisemassa. Yli 30 levytystä tehnyt Loiri ei tuhlannut aikaa puhelemiseen, vaan lauloi sydämensä kyllyydestä. Yleisö palkitsi esitykset raikuvin taputuksin ja huudoin.

Koitelin festareiden viimeisen esiintymisvuoron sai Oulussa vuonna 2014 perustettu Tuohimaa-yhtye, joka julkaisi oman versionsa Mikko Alatalon Kiiminkijoki-biisistä pari päivää aikaisemmin.

Koiteli elää -festareita järjestää Koiteli elää ry, joka on perustettu vuonna 2010 elävöittämään Koitelin alueen kulttuuritoimintaa. Festarialue sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä Kiimingin keskustasta Ylikiiminkiin päin. Musiikki soi Koitelin Sahasaarella metsäluonnon ja koskien keskellä. Yleisöä paikalle mahtuu noin 1 500.


Festivaalijohtaja Sirpa Eskolan mukaan ohjelmistoa kootaan tarinoiden ympärille.

– Nimiartistien lisäksi yritämme saada ohjelmistoon uusia, nousevia artisteja, folkia ja tänä vuonna jazziakin. Yhteistä kaikille on se, että he tukevat meidän ideologiaamme ja kertovat tarinoita, hän toteaa.

Koiteli on monelle artistille kesän viimeinen keikkapaikka ja se antaa tapahtumalle oman säväyksensä.

– Elokuun pimenevä ilta, vesi ja luonto sekä lähestyvä syksy, ne antavat aivan omanlaisensa fiiliksen keikalle. Koitelissa on joskus nähty jopa syksyn ensimmäiset revontulet illan päätteeksi. Artisteilla on poikkeuksetta hyvä ja rento fiilis kiertueen viimeisellä keikalla, Eskola tietää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt