Muumimukit kuumensivat tunteita kauppakeskuksen ovella Kempeleessä – ”Ymmärrän, että harmittaa” - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Muumimukit kuumensivat tunteita kauppakeskuksen ovella Kempeleessä – ”Ymmärrän, että harmittaa”

Muumimukien jonotuksen yhteydessä närkästyttiin Oulun Zeppelinissä.

Julkaistu: 9.8.2018 13:13

Kempeleessä oli satoja jonottajia.

Vain torstaina 9. elokuuta myytävä Arabian Muumin päivä -muumimuki on kuumentanut asiakkaiden tunteita myös kivijalkakaupoissa.

Aiemmin uutisoitiin, että monelta asiakkaalta paloi käämi verkkokaupassa, koska Arabian verkkosivut eivät toimineet kunnolla.

Kempeleen Zeppelinin kauppakeskus aukaisi ovensa aamuseitsemältä. Keskuksessa oli kaksi pistettä, joissa himoittua mukia myytiin.

Lue lisää: Muumimukien ostaminen verkkokaupasta päättyi pettymykseen – Arabia kertoo, mikä meni pieleen

Kauppakeskuspäällikkö Veli-Pekka Mäkinen kertoo kuulleensa, että tunteet kuumenivat Zeppelinin ovien aukaisemisen yhteydessä. Sisälle kauppakeskukseen vie kaksi vierekkäistä ovea. Epäselvyyttä syntyi siitä, kumman oven vartijan kuuluisi aukaista ensin.

– Siinä on jotkut jonottajat ollut näreissään, koska juuri toinen ovi on avattu ensin, eikä se minkä takana he ovat olleet jonottamassa. Tällaisen olen kuullut, mutta ei sen kummempaa, Mäkinen toteaa.

Mäkisen mukaan molempien ovien ulkopuolelle oli syntynyt jonoa.

– Ymmärrän, että harmittaa, jos ei juuri ensimmäisenä pääsekään sisälle, jos on siinä pisimpään ollut oven takana. Ymmärrän tietysti tunteet siinä kohtaa, Mäkinen sanoo.

Lue lisää: Uuden muumimukin verkkotilaukset eivät menneet läpi, äkkiä tuote olikin loppu – Nettihuutokaupassa hinta jopa 2 250 €

Muumin päivä -mukia jonotettiin yöllä Helsingin kauppakeskus Forumin pop-up -myymälässä.

Ensimmäiset ihmiset tulivat kauppakeskuksen ovien taakse kello neljän ja viiden välillä aamuyöllä.

Mäkisen mukaan mukeja riitti varmasti kaikille, jotka olivat passissa ulko-oven takana ennen kauppakeskuksen aukaisemista. Tuote loppui Mäkisen mukaan Zeppelinin myyntipisteistä noin varttia vaille yhdeksän.

Jonottajia oli Mäkisen arvion mukaan satoja. Se kiemurteli Iittalan myymälästä kauppakeskuksen ulkopuolelle asti.

Muumin päivä -muumimuki oli myynnissä vain torstaina ja sillä juhlistettiin Tove Janssonin syntymäpäivää. Kello yhteen mennessä rajoitettu erä oli myyty loppuun kaikista Iittalan myymälöistä Suomessa. Verkkokaupasta se loppu jo yöllä.

Alla olevalla videolla jonottaja kertoo miten ilta oli sujunut Helsingin Forumissa.

Tunteiden kuumenemisesta Zeppelinissä kertoi ensimmäisenä Kaleva.

Juttua korjattu 9.8.2018 kello 13.44. Korjattu tieto siitä, että kauppakeskus Zeppelin sijaitsee Kempeleessä, ei Oulussa.

Muumimukien jonotuksen yhteydessä närkästyttiin Oulun Zeppelinissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?