Kaleva: Sateenkaariliput varastettiin kesken Oulun Priden, vain translippu jäi

Oulussa juhlistettiin yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja hyvinvointia iloisin mielin lauantaina.

21.7.2018 19:52

Pride-kulkue starttasi klo 13 Rotuaarilta ja eteni keskustan läpi Linnansaareen ja Åströminpuistoon. Kulkueen aikana Pride-liput varastettiin lipputangoista Oulun kaupungintalon edestä, kertoo Kaleva.

Kolmesta lipusta jäi Kalevan mukaan vain translippu liehumaan. Tapahtuman tuottajan Martu Väisäsen mukaan asiasta tehdään poliisille rikosilmoitus.

– Mietin, että pitäisikö käydä nostamassa pienemmät sateenkaariliput sinne salkoon, kun vielä huomenna on tapahtumia. Alkuperäiset liput tilattiin teetettyinä Ruotsista, sillä tuollaiseen yhdeksänmetriseen lipputankoon pitää olla suuremmat liput.

Poliisin IS:lle antaman arvion mukaan paikalla oli 1000-2100 henkilöä.

Pride järjestettiin Oulussa edellisen kerran vuonna 2012. Kulkueeseen osallistui silloin noin 500 ihmistä sateesta huolimatta.

Tänä vuonna Pride-päivien päätapahtumaa saatiin viettää aurinkoisessa ja helteisessä säässä. Kulkue sujui rauhallisesti muutamasta satunnaisesta huutelijasta huolimatta.

Letka kulki ympäri keskustaa.

Oulu Pride-viikon järjestää Oulun SETA ry, joka on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyvinvointia ja oikeuksia edistävä vapaaehtoisvoimin pyörivä yhdistys. Vuoden 2018 Oulu Priden teemana on hyvinvointi kaikessa laajuudessaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?