Oulun seutu

Poliisit menivät vaimentamaan melua torniolaiskotiin – asunnosta löytyi huumekätkö toisensa perään

Julkaistu:

Miehet välittivät huumeita Torniossa.
Kaksi irakilaista miestä on tuomittu Kemi-Tornion käräjäoikeudessa yli neljäksi vuodeksi vankilaan törkeistä huumausainerikoksista. Kuutta miestä koskevista syytteistä hylättiin kaksi, yksi miehistä jätettiin tuomitsematta ja yksi tuomittiin sakkoihin.

Oikeus tuomitsi 33-vuotiaan Star Maghdid Mustafan 4 vuodeksi ja 6 kuukaudeksi vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta. 25-vuotiaan Goran Sherzad Mohammadin oikeus tuomitsi 4 vuoden ja 2 kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä huumausainerikoksesta.

Käräjäoikeuden mielestä hallussa pidetty, kuljetettu ja levitetty huumausaine on ollut erittäin vaarallista ja sen määrä on ollut suuri. Huumausaineiden laatuja määrä huomioon ottaen tekoa on kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä.

Pelkästään asunnosta löytyneen amfetamiinin katukauppa-arvo on vähintään 72 000 euroa. Miehet välittivät huumeita Torniossa muun muassa ravintoloiden läheisyydessä, Salen pihalla ja VPK:n ympäristössä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jutussa mukana olleista suomalaisista toinen jätettiin tuomitsematta ja toisen syyte hylättiin.

Huumejutun tukintaa vaikeutti päätekijöiden yhteydenpito ennen vangitsemista ja vielä tutkintavankeuden aikanakin. He olivat kirjoittaneet viestejä toisilleen välittäneet niitä ilmeisesti ulkoilualueelle piilottamalla.

Toinen vankeustuomion saaneista miehistä on tuomittu kesäkuussa 2013 Rovaniemen hovioikeudessa tapon yrityksestä, moottorikulkuneuvon käyttö varkaudesta ja ampuma-aserikoksesta yhteiseen viiden vuoden vankeusrangaistukseen. Rikokset on tehty vuotta aiemmin. Lapin poliisilaitos on tämän jälkeen tehnyt rikosperusteisen maastakarkottamisesityksen, jonka maahanmuuttovirasto hylkäsi.

Kuuden hengen kopla jäi kiinni helmikuussa Torniossa, kun naapurit valittivat lähistöllä sijainneesta asunnosta kuuluvasta melusta. Paikalle lähetettiin poliisipartio, joka havaitsi asunnossa olevan erikoisen näköisiä pillereitä. Partiolle annettiin lupa kotietsintään.

Kotietsinnässä poliisi löysi ja takavarikoi Jääkärinkadun asunnosta huumeita keittiön jääkaapin päältä, olohuoneen pöydältä, toisen miehen housujen taskusta ja lipastosta. Asunnon ja muiden samalla käytävällä olleiden asuntojen yhteisestä suihkutilasta poliisi löysi huumeita ilmastointiputken päältä, suihkukaapin päältä ja makuupussin suojapussista. Poliisi löysi myös äänenvaimentimen, vaa'an ja suojahanskat. Huumeita löytyi myös kerrostalon takapihalta lumihangesta.