Sipilä korjaili 6-vuotiaan Kaapon pyörää pyöräilytempauksessa – polkaisi Pohjoismaiden pisimmän riippusillan puolesta - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Sipilä korjaili 6-vuotiaan Kaapon pyörää pyöräilytempauksessa – polkaisi Pohjoismaiden pisimmän riippusillan puolesta

Sipilä pääsi korjaushommiin.

6.7.2018 22:05

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) joutui pyöränkorjaushommiin Iin Jakkukylässä perjantaina. Pohjoismaiden pisimmän riippusillan rahoituksen vauhdittamiseksi järjestettyyn pyöräilyyn osallistui 6-vuotias Kaapo Turpeinen, jonka pyörään pääministeri auttoi pumppaamaan ilmaa.

Pumppaushommien lisäksi Sipilä korjaili myös mukana olleen pyöräilijän vaihteistoa. Tapahtumassa mukana ollut sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila sen sijaan pääsi liikkeelle ilman ylimääräisiä korjaushommia.

Juha Sipilä tarkasti Kaapo Turpeisen ja Emma Lapinkangas renkaiden ilmat.

Jakkukyläläisten vuosia haaveilema riippusilta on nyt hieman lähempänä toteutumista, kun rahankeräys polkaistiin vauhtiin usean sadan pyöräilijän kera. Tempauksen osallistujat kuljetettiin ensin pohjoispuolelta jokea veneillä yli eteläpuolella ja lähtöpisteeseen rauhanyhdistyksen talon pihalle.

Reitti jatkui joen eteläpuolta Raasakkakoskelle ja sieltä pohjoispuolta Jakun koululle. Matkaa kertyi yhteensä noin 15 kilometriä.

Kyläläisten mielestä silta lisäisi kylän elinvoimaa ja yhdistäisi eri puolilla jokea asuvia kyläläisiä. Hintaa sille kertyisi noin puoli miljoonaa euroa. Silta olisi toteutuessaan Pohjoismaiden pisin riippusilta, pituutta sillä olisi 200 metriä.

– Sillan suunnitelmat ja kustannusarvio julkaistaan elokuussa ja silloin tiedämme hankkeesta enemmän ja voimme tehdä jatkosuunnitelmia myös rahankeräykselle, kertoo Jakkukylän kyläyhdistyksen varapuheenjohtaja Erkki Niskala.

Iin kunta tekee sillan maaperätutkimuksia ja yleissuunnittelua kesän 2018 aikana. Jakkukylä sijaitsee kahden puolen Iijokea ja kyläläiset kulkevat joen yli veneillä. Myös lapsia on kuljetettu kouluun venekyydillä. Lähin silta sijaitsee 6 kilometrin päässä.

Rahankeräys polkaistiin vauhtiin usean sadan pyöräilijän kera.

Tempauksen osallistujat kuljetettiin ensin pohjoispuolelta jokea veneillä yli eteläpuolella ja lähtöpisteeseen rauhanyhdistyksen talon pihalle.

Tapahtumaan saapui väkeä muualtakin kuin Iistä. Ranuan Impiöstä paikalle polkaisi Pekka Pirttijärvi. Hän halusi olla mukana tukemassa sivukylien ihmisten siltahanketta.

Pirttijärvi lähti aamulla liikkeelle kotoaan Simojoen ja Siuruanjoen vedenjakajalta. Matkaa Impiön kylästä Iihin kertyi 130 kilometriä.

– Sivukylille pitää saada elinvoimaa ja tällaisia tempauksia tarvitaan. Halusin olla mukana tukemassa läsnäolollani jakkukyläläisten asiaa, kun itsekin asun pienessä kylässä, Pirttijärvi totesi ennen seuraavalle lenkille lähtöään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?