Mies pakotti naisen prostituutioon Suomessa ja ulkomailla – kahden vuoden vankeustuomio törkeästä ihmiskaupasta - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Mies pakotti naisen prostituutioon Suomessa ja ulkomailla – kahden vuoden vankeustuomio törkeästä ihmiskaupasta

Oulun käräjäoikeus on tuominnut romanialaisen miehen kahdeksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen törkeästä ihmiskaupasta.

6.7.2018 14:14

Mies pakotti romanialaisnaisen prostituutioon Suomessa ja ulkomailla pahoinpitelemällä ja uhkailemalla.

Oikeuden mukaan Titel Gavrila on syyllistynyt tammikuun ja maaliskuun 2018 välisenä aikana Romaniassa, Belgiassa, Tampereella, Turussa, Helsingissä ja Oulussa törkeään ihmiskauppaan.

Gavrila oli tavannut kaupassa työskennelleen naisen Romaniassa ja saanut hänet mukaansa Belgiaan väkivallalla uhkaamalla. Painostamalla hän sai naisen tarjoamaan seksipalveluita. Belgiasta matka jatkui Suomeen. Gavrila oli uhannut tappaa uhrin ja hänen perheensä, mikäli tämä ei tee niin kuin hän käskee.

Nainen ehti ottaa vastaan noin 150 asiakasta. Palkkaa kertyi noin 24 000 euroa. Rahoista suurimman osan otti mies. Nainen sai rahaa vain vuokraan ja ostaakseen ruokaa ja ehkäisyvälineitä.

Käräjäoikeuden mukaan Gavrila on saanut 15 000 euron hyödyn ottamalla itselleen uhrina olleen naisen työllään ansaitsemat rahat.

Oulun käräjäoikeus käsitteli juttua suljetuin ovin pari viikkoa sitten. Suullinen istunto julistettiin salaiseksi asianomistajan eli uhrin pyynnöstä. Oikeuden puheenjohtaja, käräjätuomari Päivi Markus määräsi jutun asiakirjat salassa pidettäväksi 60 vuodeksi. Myös tuomio julistettiin salaiseksi siltä osin kun siinä on mukana asianomistajan henkilöllisyyteen viittaavia tietoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?