Kaleva: Oulun teatterin väki moittii huonoa johtamista ja työilmapiiriä – hallituksen pj: ”Tällainen kirje on tullut” - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Kaleva: Oulun teatterin väki moittii huonoa johtamista ja työilmapiiriä – hallituksen pj: ”Tällainen kirje on tullut”

Oulun teatterissa käy vuosittain noin 80000 katsojaa.

Oulun teatterissa käy vuosittain noin 80000 katsojaa.

Julkaistu: 19.6.2018 16:07

Hallitus sai kirjelmän järjestäytymiskokoukseensa toukokuussa.

Oulun teatterin työntekijäryhmät ovat kirjelmöineet teatterin hallitukselle työyhteisönsä huonosta johtamisesta, epätasa-arvoisesta työnjaosta, johtajan poissaolosta ja huonosta työilmapiiristä. Sanomalehti Kalevan mukaan hallitus sai kirjelmän järjestäytymiskokoukseensa toukokuussa.

Ilta-Sanomien saaman tiedon mukaan kirjeessä otetaan esille taiteellisen johtajan Kari-Pekka Toivosen johtamistyyli, hänen poissaolonsa ja tapa kohdella muita ihmisiä. Valituskirjeessä ei ole työntekijöiden allekirjoituksia, mutta sen takana on noin 70 henkilökuntaan kuuluvaa työntekijää.

Teatterin hallituksen puheenjohtaja Matti Karhula asettelee sanansa varovasti aiheesta puhuessaan. Hän myöntää, että hallitus on saanut henkilökunnalta kirjeen, mutta ei yksilöi sen sisältöä.

– On totta, että tällainen kirje on tullut ja sitä on käsitelty hallituksessa. Jos epäkohtia huomataan, niihin puututaan, se on käytäntö. Mutta ensin tutkitaan ja sitten vasta hutkitaan, jos on hutkittavaa, Karhula muotoilee.

Kirjelmää käsiteltiin Karhulan mukaan hallituksessa hyvässä hengessä. Hallitus aikoo lisätä johtoportaan ja henkilökunnan vuoropuhelua ja parantaa keskusteluyhteyttä. Karhula sanoo, ettei hallitukselle tulleen kirjeen sisältöä julkisteta.

– Kirje on kirjoitettu luottamuksella. Työyhteisöt toimivat kukin omalla tavallaan. Välillä on kiivaampaa ja välillä löysempää, se kuuluu kuvioon, Karhula sanailee.

Oulun kaupunginteatterissa on noin 120 työntekijää. Teatterin tämänhetkisenä toimitusjohtajana toimii Tuija Hyppönen ja taiteellisena johtajana Toivonen. Oulun teatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Teatterissa käy vuosittain noin 80 000 katsojaa.

Kari-Pekka Toivonen on toiminut Oulun teatterin taiteellisena johtajana vuodesta 2014. Hän on koulutukseltaan teatteritaiteen maisteri ja hän on työskennellyt aiemmin muun muassa turkulaisessa Linnateatterissa taiteellisena johtajana. Toivonen on tuttu monista televisio- ja elokuvarooleistaan. Hän on toiminut näyttelijäntyön lehtorina Teatterikorkeakoulussa vuosina 2003–2010.

51-vuotiaan Toivosen puoliso Merja Larivaara työskentelee Oulun teatterissa näyttelijänä. Ilta-Sanomat ei ole tavoittanut Toivosta monista yhteydenotoista huolimatta.

Merja Larivaara ja Kari-Pekka Toivonen Varasto 2 -elokuvan ensi-illassa helmikuussa 2018. Larivaara työskentelee Oulun kaupunginteatterissa näyttelijänä, Toivonen on teatterin taiteellinen johtaja.

Merja Larivaara ja Kari-Pekka Toivonen Varasto 2 -elokuvan ensi-illassa helmikuussa 2018. Larivaara työskentelee Oulun kaupunginteatterissa näyttelijänä, Toivonen on teatterin taiteellinen johtaja.