Oulun seutu

Oululaiset levittäytyvät omalta tontilta ilman lupia yleisille alueille – valvontaa tehostetaan

Julkaistu:

Oulun kaupunki aikoo tehosta tonttien rajojen valvomista.
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut on huomannut, että yleisiä alueita on otettu luvatta omaan käyttöön ja siksi jatkossa puututaan entistä tehokkaammin tonttien liialliseen levittäytymiseen.

Asukkaat voivat leikata nurmikkoa ja pitää puistoaluetta puhtaana. Sen sijaan metsäalueiden nurmettaminen, omien istutusten ja rakenteiden tekeminen sekä tontin ulkopuolisten alueiden haltuun otto ja omaisuuden säilyttäminen tontin ulkopuolella on kuitenkin kiellettyä.

– Huolehdithan omalta osaltasi siitä, että yleiset alueet ovat kaikkien käytettävissä siirtämällä omaisuutesi tontillesi. Esimerkiksi aidat, trampoliinit, puupinot, leikkimökit ja peräkärryt kuuluvat oman tontin puolelle, yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut muistuttaa.

Tontin omistajan pitää huolehtia katualueen siisteydestä oman tonttinsa kohdalla. Tontin haltijan velvollisuutena on pitää katu puhtaana tontin rajasta kadun keskiviivaan saakka. Asuntokaduilla tontteihin rajoittuvat katuviheralueet kuuluvat tontinomistajan tai -haltijan hoitovastuulle 3 metrin leveydeltä tonttirajasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yli 3 metrin menevästä osuudesta sekä kaupungin omistamien puisto- ja metsäalueiden kohdilla asuntokadun viherkaistan ylläpidosta vastaa alueurakoitsija. Asuntokatujen puuston ja pensaiden hoito kuuluu kokonaisuudessaan alueurakoitsijalle riippumatta kiinteistörajoista.

Lue lisää Oulun alueen uutisia täältä.