Oulun seutu

Lapin Kansa: Mato Valtonen rakentaa napapiirille Joulupukin valtiota

Julkaistu:

Mato Valtonen aikoo rakentaa kumppaneineen teemapuiston.
Muusikko, näyttelijä ja yrittäjä Mato Valtonen aikoo rakentaa kumppaneidensa kanssa Rovaniemelle teemapuiston, joka toteutuessaan levittäytyisi 7750 hehtaarin alueelle Rovaniemen pohjoispuolelle.

Lapin Kansan mukaan asiasta on käyty neuvotteluja Metsähallituksen kanssa. Republic of Santa Clausiksi nimetystä teemapuistosta tekee päätöksen loppujen lopuksi valtioneuvosto.

Metsähallituksen Laatumaan myyntipäällikkö Kari Männistö kertoo, että esisopimus maanvuokrauksesta ja sen liitteeksi tuleva 50-vuotinen vuokrasopimus on määrä esitellä Metsähallituksen hallitukselle elo-syyskuussa.

Hanke on idean isän Ari Siitarin mukaan niin massiivinen, että se nielee toteutuessaan vähintään satoja miljoonia euroja. Siitari kertoi Taloussanomissa, että hankkeen rahoitus on jo kunnossa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Siitari sanoo, että vielä ei tiedetä, missä kohdassa Joulupukin valtiota mikäkin kauppakeskus ja hotelli sijaitsee, mutta siitä on suunnitelmat, mitä kaikkea sinne halutaan. Visioissa siintää muun muassa maailman suurin saunamaailma, Suomen marjayrittäjät yhteen kokoava marja-center, ihmiskehon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyvä hoitola, käsityöyrittäjiä sekä piparkakkutalokaupunki.

Tällä hetkellä alue on pääasiassa talousmetsää. Lisäksi siellä on maa-aineksen ottopaikka, turvetuotantoalue ja muutamia yksityistontteja.