Oulun seutu

Oulun Päivät avaa Puolivälinkankaan vesitornin ovet

Julkaistu:

Oululainen tekeminen ja osaaminen ovat taas näkyvästi esillä, kun kaupunkifestivaali Oulun Päivät käynnistyy Rotuaarilla perjantaina. Viime vuonna festareilla vieraili noin 58 000 ihmistä.
Tänä vuonna tapahtumia on kertynyt festivaalien ajaksi 136 kappaletta. Jos mukaan lasketaan myös eri tapahtumien sisällä olevat kokonaisuudet ja näyttelyiden eri päivät, niin tapahtumia kertyy hulppeat 150-200.

Suosituimpia tapahtumia Oulun Päivien aikana ovat lättähatulla ajelut, tori- ja korttelitapahtumat sekä vesitornissa vierailu. Viime vuonna Puolivälinkankaan vesitornista kävi maisemia tiirailemassa noin 2 000 ihmistä.

– Lätän kyydissä kävi viime vuonna 630 matkustajaa. Korttelitapahtumista erityisen suosittu oli Titta på Tuira, jossa kävijöitä oli noin 4 000. Ohjelmassa on myös tutustumiskohteita, joista erityisen suosittu on ollut Puolivälinkankaan vesitornin avoimet ovet. Yksittäisenä ohjelmakokonaisuutena suurimpia on TervaStiima Ylikiimingissä, jossa kävijämäärä vaihdellut 6 000-10 000 välillä, kertoo tapahtumakoordinaattori Vesa Pynttäri.


Oulun Päivät haluaa olla yhteisöllinen tapahtuma, johon periaatteessa kaikki voisivat jollakin tavalla osallistua. Luonteeltaan se on yleisfestivaali, eli ohjelmasisältöä ei ole etukäteen rajattu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Oulun Päivät pyrkii olemaan avoin uusille ideoille. Yksi keskeinen tavoite on Oulun ja oululaisen osaamisen ja tekemisen tuominen näkyväksi, Pynttäri selventää festivaalin tavoitteita.

Faktat

  • Kaupunkifestivaali Oulun Päivät alkaa Rotuaarilla perjantaina 15.6. Tanssia kaikille –tapahtumalla klo 17–19 ja Naisten ääniä –konsertti Vahalla Paloasemalla klo 19. Perjantaina aukeavat myös koko viikonlopun kestävät kirja- ja taidemessut Pikisaaren kampusalueella klo 15.
  • Ensimmäisen viikonlopun ohjelmassa on muun muassa kokonaisia musiikkifestivaaleja, kuten Hoodfest, Ykän pubin Metallifestivaali ja Pikipop Välivainion Tukikohdassa.
  • Perinteinen avaustapahtuma Rumputukset ja julistukset on Rotuaarin lavalla lauantaina 16.6. klo 12-13. Positiivisin oululainen palkitaan klo 13.