53-vuotiasta naista epäillään tuhopoltosta ja taposta Oulunsalossa – puoliso kuoli liekkeihin - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

53-vuotiasta naista epäillään tuhopoltosta ja taposta Oulunsalossa – puoliso kuoli liekkeihin

Talo oli tulessa palokunnan saapuessa paikalle.

Julkaistu: 25.5.2018 16:53

Oulunsalossa tiistai-iltana palaneen paritalon sytyttämisestä epäilty nainen vangittiin tänään Oulun käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä taposta ja tuhotyöstä.

Paritalo paloi kokonaan ja toisesta asunnosta löytyi miehen ruumis.

Poliisin mukaan 53-vuotias nainen otettiin kiinni palopaikalta tiistai-iltana. Hän asui paritalossa ja toisesta asunnosta löytynyt kuollut mies oli hänen puolisonsa.

Epäilty nainen saapui vangitsemisistuntoon poliisin ja avustajansa kanssa. Hän yritti kieltää kuvaamisen valmisteluhuoneessa. Kun oikeuden puheenjohtaja antoi kuvausluvan, nainen peitti kasvonsa aikakauslehdellä.

Porkontiellä Varjakan alueella sijaitseva paritalo tuhoutui tulipalossa täysin. Rakennus oli jo ilmiliekeissä pelastuslaitoksen ja poliisin saapuessa paikalle. Palokunta löysi sisätiloista menehtyneenä pahoja palovammoja saaneen aikuisen miehen.

Tutkintaa johtava rikoskomisario Jan Sormunen Oulun poliisista sanoo, että epäillyn naisen jäljille päästiin palopaikan tutkimusten ja esitukinnassa esiin tulleiden seikkojen kautta.

– Rajun palon syttymissyytä ja teon motiiveja selvitellään vielä. Palossa surmansa saanut mies oli epäillyn puoliso ja he asuivat paritalon toisessa asunnossa, Sormunen kertoo.