Otteluennakot

Vakio 1: Tasapelien aika ei ole ohi – kaksi ristivarmaa

Julkaistu:

Vakio 1 LA
Toiveissa on todellinen tasapelikierros, sillä vihjerivi sisältää kahden varman lisäksi viisi muutakin kohdetta, jossa käytetään ristiä.
Risti, risti, risti. Rivi aloitetaan ristivarmistuksella suursuosikki Tottenhamille, joka kärsii otteluruuhkasta ja poissaoloista. Spurs on kupongin todennäköisin voittaja, mutta kerännyt aivan liikaa peliä. Ristivarmistuksen saavat myös Championshipin noin 60-prosenttiset kotisuosikit WBA ja Sheffield U, joiden kautta kulki vihjeen tekohetkellä yli kolme neljäsosaa riveistä.

Isoista suosikeista alakanttiin pelannut Manchester United on ainoa, jonka peliprosentit ovat suurin piirtein kohdillaan. Mennään siinä viime aikojen virettä ja median kriisiotsikoita vastavirtaan, ja jätetään huippuyksilöiden United varmaksi. Myös Championshipin Middlesbrough on varsin maltillisesti pelattu suosikkivarma. Hyvin maksavia yllättäjiä ovat sitten kakkoskohteen Everton, kasikohteen QPR ja kymppikohteen Millwall. Rivi päättyy sitten erittäin maistuvaan Blackburnin vierasvoittoon Boltonista. Vakion peliprosentit ovat siinä kohteessa väärin päin.

Ne otsikossa huudetut ristivarmat otetaan otteluista Burnley–Huddersfield ja Norwich–Stoke. Perusteluina ovat Burnley–Huddersfield-pelin erittäin pieni maaliodotusarvo ja Norwich–Stoke-ottelun tasainen ennakkoasetelma. Ja toki molemmissa kohteissa tasapelien peliprosentit ovat alakantissa.

1 Tottenham – Cardiff 1X *

Perustaso 5-1
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kokoonpanot 2-5

Vireystila 2-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 1-5

Kotietu normaali

Maalimäärä suuri

Valioliiga Tottenham joutuu tähän peliin kovassa otteluruuhkassa ja vieläpä ilman useita avainpelaajiaan. Spurs kohtasi keskiviikkona Mestarien liigassa Barcelonan, minkä jäljiltä palautumisaikaa tähän jää vain kaksi täyttä päivää. Jan Vertonghenin, Moussa Dembelen, Dele Allin ja Christian Eriksenin loukkaantumiset ovat kova kolaus ja vähentävät rotaation mahdollisuuksia. Tässä pelissä keskikentän pelintekovastuu lankeaa osaston Harry Winks – Eric Dier – Moussa Sissoko – Victor Wanyama harteille. Ja tällä porukalla on rasitusta keskiviikkoillalta. Valioliigaa seuraavat ymmärtävät varmasti mikä ero tällä nelikolla on kolmikkoon Dembele–Eriksen–Alli. Sarjaa vähemmän seuraaville tiedoksi: aivan valtava.

Cardiff on sarjan selvästi heikoin joukkue yhdessä Huddersfieldin kanssa, mutta walesilaiset pääsevät peliin tuoreina ja käytännössä parhaalla kokoonpanollaan. Vieraat ovat suuren perustasoeron myötä kiistatta altavastaajia, mutta näistä lähtökohdista, jos mistä, Spursin yllättäminen on mahdollista.

Kotivoitto toteutuu arviolta yli seitsemän kertaa kymmenestä ja vähintään kolme maalia nähdään yli 60 prosentin todennäköisyydellä. Silti vetomielessä Cardiffin tasoitukselliset kohteet ja vähämaalisuus tarjoavat etua.

2 Leicester – Everton 2 ***

Perustaso 3-3

Kokoonpanot 5-4

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-4

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän pienempi

Valioliiga Leicester on kelpo tuloskunnossa, mutta pelillisesti otteet eivät ole olleet mitään häikäiseviä. Otteluohjelmakin on ollut viime viikkoina varsin suotuisa. Kettujen peleissä on tehty toistaiseksi peräti 3,3 maalia ottelua kohti, mutta sen määrän voi odottaa laskevan kauden mittaan. Claude Puelin pelityyli on varovainen, ja maalipaikkojen sekä pelitapahtumien valossa reilumpi maalimäärä olisi tähän mennessä ollut luokkaa 2,4 per ottelu. Viime kierroksellakin Newcastlea vastaan yksi maali syntyi vähän tuurilla saadusta käsivirhepilkusta.

Everton on sarjataulukossa isäntien takana, mutta pelillisesti Marco Silvan suojatit ovat olleet joukkueista parempi osapuoli. Viimeksi Toffees kaatoi Fulhamin kotonaan 3–0, ja sitä ennen Arsenalin vieraana Everton oli pelillisesti ehkä jopa parempi, eivätkä 0–2-tappiolukemat kuvanneet totuutta. Richarlisonin paluu pelikiellon jäljiltä on piristänyt hyökkäystä, ja puolustuksessakin pahimmat kokoonpanohuolet ovat takana. Laitapakki Seamus Coleman saattaa palata kehiin tähän otteluun.

Leicester ansaitsee peliin kotiedun myötä suosikin aseman – vain niukan sellaisen. Evertonilla on alla tiistailta rankkareille venynyt liigacupin Southampton-peli, mutta Silva kierrätti siinä kokoonpanoa. Vieraiden menestyminen tässä pelissä on pikkunätti peli-idea.

3 Crystal Palace – Wolverhampton 1X2 *

Perustaso 2-2

Kokoonpanot 5-5

Vireystila 3-5

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä pieni

Valioliiga Crystal Palace nojaa tuttuun sapluunaan. Neljän miehen puolustuslinja tietää Roy Hodgsonin alaisuudessa tehtävänsä tarkkaan, keskikenttä tukee heitä, ja hyökkäyspäässä toivotaan Wilfried Zahan magiaa. Tällä konseptilla sarjapaikka säilyy erittäin todennäköisesti, mutta suoritustason katto tulee pian vastaan.

Wolverhampton pelaa sen sijaan proaktiivista ja monipuolista jalkapalloa. Sen materiaalista löytyy sarjanousijaksi poikkeuksellisen laadukkaita pelaajia kuten maalivahti Rui Patricio, keskikentän Joao Moutinho ja Ruben Neves, sekä hyökkäyspään Diogo Jota ja Raul Jimenez. Pari ilmiselvää heikkoa lenkkiäkin toki on jäänyt Championship-ajoilta (oikea toppari Ryan Bennett ja oikea wing-back Matt Doherty), ja kun heille saadaan hankittua siirtomarkkinoilta tasokkaammat korvaajat, voi Wolves nousta haastamaan tosissaan top 6 –joukkueita. Tälläkin miehistöllä peli kulkee hyvin, ja joukkue erottuu edukseen alemmasta keskikastista.

Wolves hallitsee ottelussa todennäköisesti enemmän palloa ja lähtee laadukkaamman materiaalinsa turvin peliin marginaalisena suosikkina. Palace kyttää totutusti vastaiskuja ja pyrkii varmasti saamaan Zahan mahdollisimman usein yksi vastaan yksi –tilanteeseen Bennettiä vastaan.

4 Watford – Bournemouth X2 ***

Perustaso 2-2

Kokoonpanot 5-5

Vireystila 4-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän pienempi

Valioliiga Molemmat joukkueet ovat olleet alkukauden piristysruiskeita ja tulevat näillä otteilla säilyttämään sarjapaikkansa kirkkaasti. Top 10 –sijoituksen suhteen näkymät ovat kuitenkin heikommat. Sarjataulukossa on monta parempaa joukkuetta tällä hetkellä takana, ja niiden kurssin oikeneminen tulee näkymään Watfordin ja Bournemouthin sijoituksissa laskutrendinä.

Watford on tällä hetkellä Javi Gracian alaisuudessa solidi 4-2-2-2-ryhmityksen joukkue, jonka aseita ovat laitapakkien keskitykset ja vastaiskut. Hornets haastoi viime kierroksella hyvin Arsenalin, mutta ei saanut paikoistaan sisään.

Bournemouth pystyy muovautumaan joko neljän tai viiden puolustajan systeemiin, ja tässä manageri Eddie Howe saattaa valita jälkimmäisen ryhmityksen saadakseen ylivoiman Watfordin kahta kärkeä vastaan. Hyökkäyssuuntaan Cherries loistaa tällä hetkellä laitojen kautta. Nuoret Ryan Fraser ja David Brooks ovat aloittaneet kauden hyvin, ja loukkaantumisestaan toipunut Junior Stanislas tarjoaa mahdollisuuden rotaatioon. Watfordin systeemissä laidat ovat nimenomaan heikkous, ja siihen Bournemouth pyrkii iskemään. Kotietu tekee isännistä pelin niukkoja suosikeita, mutta vetomielessä maistuu vierasvoitto sekä etenkin vähämaalisuus.

5 Burnley – Huddersfield X ***

Perustaso 2-1

Kokoonpanot 3-3

Vireystila 3-2

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä erittäin pieni

Valioliiga Burnley näyttää löytäneen entisen mojonsa vaikean alkukauden jälkeen. Claretsilla on alla kaksi voittoa putkeen. Pelillisesti Sean Dychen suojatit nojaavat edelleen kurinalaiseen puolustuspeliin ja suoraviivaiseen hyökkäämiseen. Keskitykset tuottavat valtaosan maalipaikoista ja myös maaleista.

Huddersfield tsemppaa etenkin kotonaan sen minkä pystyy, mutta materiaalin heikkotasoisuus iskee rumasti vasten kasvoja. Valmentaja David Wagner on tehnyt rajallisilla resursseilla todella hyvää työtä, mutta tämä kausi taitaa jäädä viimeiseksi Valioliigassa ainakin vähään aikaan. Vaarallisten hyökkäysten jalostaminen kunnon maalipaikoiksi ja maaleiksi on Terrierien suurin ongelma.

Molemmat joukkueet joutuvat otteluun varamiehisinä. Burnleyltä puuttuu pitkäaikaispotilaisen lisäksi toppari James Tarkowski, kun taas Huddersfieldiltä sivussa ovat avainpuolustajat Terence Kongolo ja Christopher Schindler. Burnley tulee paiskomaan jälleen valtavasti keskityksiä kohti target-kärki Sam Vokesia tai Chris Woodia, ja pääpalloissa pärjääminen on Huddersfieldin kannalta avainasemassa. Kokoonpanohuolet tulevat pahaan paikkaan. Burnley ei välttämättä hallitse syöttötilastoa tässä, mutta lähtee kotiedun turvin silti vähämaaliselta haiskahtavaan peliin arviolta noin 50-prosenttisena suosikkina.

6 Man Utd – Newcastle 1 *

Perustaso 5-2

Kokoonpanot 5-4

Vireystila 2-2

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 2-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän pienempi

Valioliiga Manchester Unitedin alavire sai jatkoa viime kierroksella West Hamin vieraana. Alkuviikosta Mestarien liigassa tuli vielä 0–0-kotitasapeli Valenciaa vastaan nihkeällä esityksellä – silmukka manageri Jose Mourinhon ympärillä sen kun kiristyy. Paul Pogba –kohu, vaisut esitykset ja kesän väännöt siirtojen suhteen voisivat olla jo seurapomo Ed Woodwardille ja kumppaneille liikaa. Mourinhon potkut eivät tulisi yllätyksenä.

Newcastlella ei mene toisaalta juuri isäntiä paremmin. Alkukauden otteluohjelma on toki ollut murhaavan kova, mutta viime viikolla peliesitys niukkana kotisuosikkina Leicesteria vastaan oli pettymys. Manageri Rafa Benitez on tehnyt isossa kuvassa erittäin hyvää työtä Harakoiden peräsimessä nihkeillä resursseilla. Nähtäväksi jää, tulevatko hänen jaksamisensa suhteen rajat vastaan tällä kaudella. Omistaja Mike Ashleylta ei ole paljoa tukea tullut siirtobudjetin muodossa.

Benitezin lähtökohta tähän peliin on simppeli. Puolustus on ehdoton pääprioriteetti, ja pelistä yritetään tehdä mahdollisimman turhauttava paineita kantavalle kotijoukkueelle. Manchester United on kovemmasta rasituksestaan huolimatta pelin selvä suosikki huippuyksilöidensä takia.

7 Norwich – Stoke X **

Perustaso 3-5

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 4-2

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 1-2

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Championship Hyvävireinen Norwich oli lähellä voittoa keskiviikkona Derbyn vieraana, mutta taipui lopun takaiskumaalilla 1–1-tasapeliin. Manageri Daniel Farke kierrätti hieman kokoonpanoaan kovan otteluruuhkan takia, ja sama linja jatkunee tässä pelissä. Championshipin syyskuun parhaaksi pelaajaksi ehdolla oleva Teemu Pukki on kuitenkin ollut niin kuuma, että häntä Farken on hankala lepuuttaa.

Stokella on päivää isäntiä pidempi palautumisaika arkikierroksen jäljiltä, mutta pelillisesti Pottersin vire ei ole kummoinen. Tiistaina kaatui sarjan heikoimpiin lukeutuva Bolton 2–0, mikä antoi vähän hengitystilaa sekä manageri Gary Rowettille että alisuorittaneelle pelaajistolle. Jos tästä tulee kuitenkin taas tappio huonolla esityksellä, käy Rowettin asema joukkueen peräsimessä hankalaksi. Stokea odoteltiin kauden alla kuitenkin kärkitaisteluun, ja ero kärkeen on tässä kohtaa jo yhdeksän pistettä.

Kotietu tekee Norwichista ottelun hienoisen suosikin.

8 QPR – Derby 1 **

Perustaso 2-4

Kokoonpanot 4-3

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 2-1

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän pienempi

Championship QPR kaatoi tiistaina vieraissa Readingin komean taistelun jälkeen 1–0. Ärrien alkukausi oli karmaiseva, mutta sittemmin Steve McClarenin suojatit ovat löytäneet toimivan sapluunan. Ei joukkueen pelaamisen taso vieläkään häikäise, mutta QPR on sentään kilpailukykyinen ja pystyy realistisesti haaveilemaan sarjassa säilymisestä.

Derby on joka osa-alueella isäntiä laadukkaampi, mutta viime aikojen tekeminen on ollut kaksijakoista. Reilu viikko sitten Pässit pudotti liigacupissa vieraskentällä Manchester Unitedin, mutta sen jälkeen Championshipissä on ollut nihkeämpää. Ykköstoppari Curtis Davies on yhä sivussa, mikä tuntuu alakerrassa. Hyökkäyspäässä manageri Frank Lampard on turvautunut kovassa otteluruuhkassa rotaatioon.

Tässäkin pelissä vierailta sopii odottaa kierrätystä, sillä palautumisaikaa on vuorokausi QPR:ää vähemmän. Lähtökohdiltaan ottelu on erittäin tasainen. Maalijuhlaa kahden väsyneen joukkueen kohtaamisessa ei välttämättä nähdä.

9 West Bromwich – Reading 1X *

Perustaso 5-2

Kokoonpanot 5-4

Vireystila 3-2

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 1-4

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän suurempi

Championship WBA on ollut alkukaudesta odotetusti yksi sarjan parhaista joukkueista. Materiaali on Valioliigasta putoamisen jälkeenkin todella laadukas, ja joukkueen ilmapiiri tuntuu olevan Darren Mooren alaisuudessa vapautunut ja positiivinen. Alkuviikosta Albion jakoi pisteet Sheffield Wednesdayn vieraana 2–2-tuloksella. Piste oli hyvä tulos siihen nähden, että WBA oli tauolla häviöllä 0–2.

Readingin vire ei sen sijaan vakuuta. Viikko sitten Royals venyi ylemmän keskikastin Brentfordin vieraana 2–2-tasapeliin, mutta tiistaina kotiyleisön edessä, suosikin asemassa, Paul Clementin suojatit vajosivat 0–1-tappioon QPR:lle. Materiaalin taso riittäisi taistelemaan keskikastin sijoituksesta, mutta joku yhteispelissä ei vain klikkaa.

WBA:lla on viime viikoilta selvästi vieraita kovempi rasitus, mutta suuri perustasoero sekä kotietu tekevät isännistä pelin yli 60-prosenttisia suosikeita.

10 Millwall – Aston Villa 1 **

Perustaso 3-5

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 2-2

Motivaatio 3-4

Ottelurasitus 1-4

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Championship Millwall nousi komeasti keskiviikkona Nottinghamin vieraana 0–2-tappioasemasta lisäajan maalilla 2–2-tasapeliin. Se teki henkisesti todella hyvää, sillä kausi on alkanut heikosti. Puolustuspelaaminen ei ole ollut viime kauden tasolla. Leijonien materiaali ei ole kummoinen, ja viime kauden menestys perustui nimenomaan erittäin hyvään asenteeseen ja kurinalaisuuteen. Jos sillä osastolla annetaan tasoitusta, ei tulosta tule.

Aston Villa erotti manageri Steve Brucen tiistain Preston-tasapelin jälkeen. Alkukauden tulokset eivät vastanneet odotuksia, sillä Villan materiaalia vahvistettiin hyökkäyspäästä merkittävästi elokuun siirtoikkunassa. Tällä rosterilla pitäisi taistella noususta Valioliigaan, joskin puolustuspää ei ole ihan niin laadukas ja leveä kuin hyökkäyskalusto. Managerinvaihdos tarjoaa pelaajille mahdollisuuden ryhtiliikkeeseen. Voitolla alkukauden taaperrus voitaisiin pistää ikään kuin Brucen piikkiin. Motivaatiota pitäisi riittää, mutta eri asia on, loksahtaako peli tuosta vain kohdilleen. Millwall ei ilmaisia pisteitä kotonaan luovuta.

Ottelun ennakkoasetelma on varsin tasainen. Laadukkaampi materiaali ja pidempi palautumisaika alkuviikon peleistä pitävät Villan marginaalisena suosikkina, vaikka toppari James Chester on pelikiellossa.

11 Middlesbrough – Nottingham 1 *

Perustaso 5-3

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 2-1

Kotietu normaali

Maalimäärä pieni

Championship Middlesbrough kaatoi tiistaina rutiinilla Ipswichin vieraissa 2–0 ja pysyi jaetulla kärkipaikalla. Manageri Tony Pulis on kierrättänyt viime peleissä kokoonpanoa menestyksekkäästi, ja sama linja jatkunee tässä pelissä. Keskikentän Adam Clayton on kärsinyt pelikieltonsa ja palannee tähän otteluun avaukseen.

Nottingham on ollut Birminghamin ohella alkukauden tasapelikone. Aitor Karankan suojattien puolustuspelaaminen on isossa kuvassa hyvällä mallilla, mutta hyökkäyspäässä Forest kalpenee sarjan parhaille joukkueille. Arkikierroksella tuloksena oli 2–2-kotitasapeli Millwallia vastaan, mikä oli valtava pettymys Nottinghamin johdettua jo 2–0.

Tähän peliin enteinen Boro-luotsi Karanka painottanee entisestään puolustuspelin merkitystä ja taisteluasennetta. Millwall-fiasko ei saa toistua. Kierrätystä kokoonpanoon on todennäköisesti luvassa, sillä palautumisaikaa on vuorokausi isäntiä vähemmän. Kotietu ja laadukkaampi materiaali tekevät Borosta reilun 50-prosenttisen suosikin.

12 Sheffield U – Hull 1X *

Perustaso 3-2

Kokoonpanot 5-4

Vireystila 4-2

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 2-4

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Championship Sheffield Unitedin peli kulkee tällä hetkellä hyvin, ja manageri Chris Wilder sai syystäkin ehdokkuuden syyskuun manageriksi. Keskiviikkona Blades kaatoi vieraissa niin ikään hyvävireisen sarjanousija Blackburnin, joten myös lokakuu alkoi komeasti. Kokoonpanorintamalla huolia ei ole, ja pitkäaikaispotilas Paul Couttsin toipuminen pelikuntoon on koko joukkueelle mukava moraalinen buusti. Hänen paluu mahdollistaa myös rotaation, johon Championshipin kovassa otteluruuhkassa on tarvetta.

Vierailija Hullin tekeminen ei sen sijaan vakuuta. Ydinrunko on kaksijakoinen ja koostuu joko uransa parhaat vuodet nähneistä palkkaratsuista tai nuorista, itselle pelaavista ja muualla tulevaisuutensa näkevistä toivoista. Manageri Nigel Adkinsin ainoa realistinen tavoite on pitää seura sarjassa. Näillä palikoilla ei tarvitse haaveilla paluusta Valioliigaan.

Isännillä on kovempi rasitus, mutta kotietu tekee Bladesista silti pelin noin 60-prosenttisen suosikin.

13 Bolton – Blackburn 2 ***

Perustaso 1-2

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 3-4

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 4-1

Kotietu normaali

Maalimäärä pieni

Championship Boltonin suunta sarjataulukossa on alas. Trotters ei ole esittänyt ihmeitä missään vaiheessa alkukauden aikana, mutta avauskierroksilla sillä oli tuurit puolella ja pisteitä ropisi reilusti. Todelliselta suoritustasoltaan Bolton on sarjan heikompia. Tiistailta alla on ansaittu 0–2-vierastappio Stokelle.

Blackburn on sarjanousijaksi ihan laadukas kokonaisuus. Tony Mowbray on muovannut joukkueesta kurinalaisesti yhteen pelaavan nipun, ja sen päälle hyökkäyksestä löytyy laadukkaita pelaajia kuten Bradley Dack. Viime kaudella Ykkösliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Dack on vakuuttanut myös Championshipissä ja pelaa itseään näillä otteilla tulevaisuudessa Valioliigaan.

Joukkueiden välillä on selvä tasoero vieraiden hyväksi, ja koti- ja lepoedustaan huolimatta Bolton lähtee peliin niukkana altavastaajana. Isännillä ei ole oikein muita aseita tässä sarjassa kuin pitkät pallot ja erikoistilanteet. Omassa päässä luotetaan tiiviiseen puolustusmuotoon. Maaliodotusarvoltaan tämän kaltainen peli on kallellaan vähämaaliseen suuntaan.

Järjestelmän (4+1) hinta 12 euroa.Alla oleva taulukko avautuu ja kutistuu klikkaamalla otsikkoa.

+Pelisuositus
+Pelijakauma vihjettä laadittaessa
NroOtteluTod.näk. (%)Pelisuositus
1Tottenham - Cardiff761681X
2Leicester - Everton4029312
3Crystal P - Wolverhampton3331361X2
4Watford - Bournemouth432928X2
5Burnley - Huddersfield503218X
6Manchester U - Newcastle692291
7Norwich - Stoke383032X
8QPR - Derby3529361
9West Bromwich - Reading6423131X
10Millwall - Aston Villa3130391
11Middlesbrough - Nottingham5428181
12Sheffield U - Hull6025151X
13Bolton - Blackburn2630442


KohdeOttelu1x2
1Tottenham - Cardiff8695
2Leicester - Everton463123
3Crystal P - Wolverhampton303337
4Watford - Bournemouth542719
5Burnley - Huddersfield682012
6Manchester U - Newcastle711811
7Norwich - Stoke552619
8QPR - Derby312940
9West Bromwich - Reading78139
10Millwall - Aston Villa253144
11Middlesbrough - Nottingham582715
12Sheffield U - Hull761410
13Bolton - Blackburn363430

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt