MAINOS


Tämän osion kaikki artikkelit ovat Omronin mainosaineistoa.

Tämän osion kaikki artikkelit ovat Omronin mainosaineistoa.
MAINOS Omron

Riina Kairulahti, 45, pääsi eroon jatkuvista kivuista: ”Näin katkaisin kierteen”

Julkaistu:

Hankolainen Riina Kairulahti joutui syömään päivittäin särkylääkkeitä koviin kipuihinsa. Nyt hänen vointinsa on erittäin hyvä.


Riina Kairulahden, 45, kipukierre alkoi loukkaantumisesta. Hän oli tavallisella maastojuoksulenkillään Hangon Täktomin metsissä. Ilma oli upea, mutta Riina ehti juosta vain parisen kilometriä, kun hän kompastui.

Nilkasta otettiin röntgenkuvat ja pääteltiin, että sen nilvelsiteet olivat pahasti venähtäneet. Vasta myöhemmin magneettikuvauksissa selvisi, että jalan nivelsiteet olivat kahdesta kohdasta poikki. Edessä oli leikkaus.

– Aluksi toivoin, että nilkka toipuisi ilman leikkausta, mutta lopulta se oli ainoa vaihtoehto, Riina kertoo.

Liikuntaharrastukset piti unohtaa heti loukkantumisen jälkeen, sillä liikkuminen teki kipeää. Riina jatkoi töitään projektikoordinaattorina hankolaisessa konepajassa, ja hän joutui istumaan koneen ääressä enemmän kuin normaalisti.

Oikeaa nilkkaa varoessa vasen jalka ylirasittui ja myös alaselkä alkoi oireilla.

– Jouduin turvautumaan kipulääkkeisiin päivittäin. Jalassa oli ennen leikkausta ja myös sen jälkeen jatkuvaa, jomottavaa kipua, Riina kertoo.

Särky lievittyi lähes välittömästi

Ennen nilkkaleikkausta Riina huomasi Omronin Facebook-ryhmässä ilmoituksen, jossa etsittiin testaajia uudelle Omron E3 Intense -laitteelle. TENS-teknologiaan perustuvan laitteen avulla voi helpottaa lihas- ja nivelkipuja lääkkeettömästi kotioloissa.

– Pääsin testiryhmään mutta suhtauduin aluksi laitteeseen epäilevästi, Riina kertoo.

Epäilykset karisivat kuitenkin nopeasti. Riina huomasi, että laite lievitti lähes välittömästi särkyä jalassa ja selässä.

– Lihakset rentoutuivat, kun ylimääräinen jännitys katosi.

Hoidon vaikutukset myös kestivät pitkään eikä kipu palannut heti takaisin.

– Aluksi pystyin välttämään ja siirtämään kipulääkkeiden ottamista. Lopulta pääsin lähes kokonaan lääkkeistä eroon.

Auttoi myös tenniskyynärpäihin

Riina kärsi pitkään myös niin sanotusta tenniskyynärpäästä, joka johtuu käsien ylirasituksesta. Kipu kyynärpäissä ärtyi ajoittain pahaksi näyttöpäätetyön ja rakkaan remontointiharrastuksen vuoksi.

– Kokeilin Omron E3 Intense -laitetta kyynärpäille ja huomasin, että se lievittää myös niiden kipua.

Riina käytti laitetta ohjeen mukaan kolme kertaa päivässä, 15–30 minuuttia kerrallaan. Pieni laite oli helppo kuljettaa käsilaukussa mukaan vaikkapa työpaikalle.

– Pahimpina hetkinä leikkauksen jälkeen laitoin työpaikalla kivunlievittäjän elektrodit eli tyynyt paidan alle alaselkään, ja annoin selälle ensiapua. Illalla jatkoin hoitoa kotisohvalla.

Lisäksi Riina kävi leikkauksen jälkeen säännöllisesti fysioterapiassa.

– Kotikäyttöisen kivunlievittäjän ansiosta en ole joutunut turvautumaan niin usein fysioterapiaan, vaan olen voinut helpottaa lihasjännitystä pikakonsteilla kotona.

Laite edelleen käytössä

Nyt runsas vuosi juoksuonnettomuuden jälkeen Riina Kairulahden nilkka on vahvistunut, ja hänen vointinsa on erinomainen.

Hän harrastaa säännöllisesti hyötyliikuntaa, eli lenkkeilee ja pyöräilee, sekä remontoi miehensä kanssa heidän vanhaa taloaan.

Riina käyttää edelleen säännöllisesti lääkkeetöntä kotikäyttöistä kivunlievittäjää jalkojen, käsien ja selän hoitoon.

– Omron E3 Intense -laitetta on helppo ja miellyttävä käyttää. Suosittelen sitä varauksetta muillekin.


Näin käytät Omron E3 Intense -laitetta − katso video täältä!

OMRON E3 Intense

OMRON E3 Intense on lääkkeetön kivunlievittäjä selälle, hartioille, nivelille ja lihaksille.

Näppäränkokoinen laite kulkee kätevästi mukana. E3 Intense -laitteessa on kahdeksan valmista ohjelmaa eri hoitoalueille: muun muassa hartioille, selälle, polvelle ja kyynärpäälle. Hoitoa voi muokata säätämällä ohjelman tehotasoa itselleen sopivaksi.

Ostopaikat: Prismat, Citymarketit, Tokmannit, tavaratalot ja apteekit

Lue lisää!
MAINOS Omron
Lue myös:

MAINOS