MAINOS


MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat Omalainan mainosaineistoa.
MAINOS OmaLaina.fi

Sannan, 42, lainojen kuukausierä putosi satoja euroja yhdistelylainalla – Näin OmaLaina.fi auttoi pienentämään kuukausierää

Julkaistu:

Yksinhuoltajaäiti kilpailutti itselleen yhdistelylainan ja säästää nyt veloissaan satoja euroja kuukausittain.


Sannan, 42, elämässä on ehtinyt tapahtua paljon muutaman viimeisen vuoden aikana. Satakunnassa asuva yksinhuoltaja on kahden nuoren pojan sekä kaksivuotiaan tytön äiti. Nuorimman lapsen syntymän jälkeen rahaa ei enää jäänyt säästöön samalla tavalla kuin aikaisemmin, mutta perheen menot kasvoivat entisestään.

– Pari viime vuotta on pitänyt pärjätä hiukan pienemmillä tuloilla, kun jouduin töissä siirtymään osa-aikaiseksi. Vesivahinko asunnossa oli viimeinen tikki, jonka myötä oli pakko ottaa lainaa, Sanna kertoo.

Sanna joutui ottamaan useamman lyhyen lainan kulutusluottona, sillä pankista lainaa ei myönnetty. Hänellä oli erisuuruisia lainoja 500 ja 5 000 euron välillä, ja näiden takaisinmaksuaika vaihteli 12–36 kuukauden välillä. Yhteensä Sanna oli ottanut lainaa jo 20 000 euron edestä.

– Kaikkien lainojen lyhentäminen maksoi 1 167 euroa kuukaudessa. Onhan se niin suuri summa, ettei sitä kovin helppo ollut maksaa joka kuukausi.

Ratkaisuksi yhdistelylaina

Koska Sanna oli ottanut lainoja melko pienellä takaisinmaksuajalla, oli kuukausierä päässyt nousemaan suureksi. Hän päätti kokeilla lainojen yhdistämistä, ja yllättyi, miten paljon helpotusta se toi maksuehtoihin.

Sanna otti 20 000 euron suuruisen yhdistelylainan ja valitsi sen takaisinmaksuajaksi 5 vuotta. Uuden yhdistelylainan kuukausieräksi muodostui 406 euroa. Vaikka laina-aika piteni, sanoo Sanna tämän lainan sopivan hänelle silti paljon paremmin.

– Kuukausierä putosi alle puoleen aiemmasta. Maksan mieluummin lainaa hieman kauemmin takaisin, kuin otan lisää pieniä lainoja kalliimmalla korolla. Kuukausierän puolittuminen on todella merkittävä asia yksinhuoltajan taloudelle.

Sanna kertoo täyttäneensä lainahakemuksen yhdistelylainaa varten OmaLaina.fin sivuilla, ja samalla kilpailuttaneensa saamansa lainatarjoukset.

– Täytin hakemuksen netissä ja sain muutaman eri lainatarjouksen, jotka olisivat kaikki kattaneet aikaisempien lainojeni yhdistämisen. Päädyin niistä halvimpaan, sillä siinä oli alhaisin korkoprosentti ja kuukausierä oli pienin, Sanna kertoo.

Yhdistelylainalla maksetaan pois kaikki aikaisemmat lainat

Yhdistelylainan tarkoitus on maksaa pois kaikki aiemmat lainat ja kulutusluotot, jolloin maksettavaksi jää vain yksi isompi laina. Yhdistelylaina saa siis nimensä usean lainan yhdistämisestä yhdeksi isoksi, mutta halvemmaksi lainaksi.

Suuremman yhdistelylainan korkoprosentti on aina alempi kuin pienemmän. Myös lainan takaisinmaksuajan pituus vaikuttaa siihen, kuinka suureksi lainan kuukausimaksu muodostuu. Mitä pidempi laina-aika on, sitä vähemmän lainaa joutuu kuukausittain lyhentämään. Sanna käytti tätä hyödykseen valitsemalla yhdistelylainan, jonka takaisinmaksuaika on pidempi kuin hänen aikaisemmat lainansa.

Lainojen yhdistämistä voi hakea täyttämällä lainahakemus OmaLaina.fin sivuilla, ja valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi lainojen yhdistämisen. OmaLaina kilpailuttaa erilaiset lainat yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen joukosta, joten hakija voi itse valita itselleen mieluisan lainatarjouksen.
MAINOS OmaLaina.fi
Lue myös:

MAINOS