Iivo Niskasen upea ele nousi etusivulle Kolumbiassa! ”Suurin osa kansasta tuskin tietää niistä mitään”

Iivo Niskasen olympiahenki kerää kiitosta.

Iivo Niskanen tietää, ettei olympialaduille oteta turisteja. Jumbohiihtäjän kannustaminen sai paljon kehuja.

Tämä jos jokin on osoitus olympiahengestä. Siinä pähkinänkuoressa kansainvälisen median reaktio Iivo Niskasen eleestä sen jälkeen kun hän oli vasta voittanut olympiakultaa misten 15 kilometrin kilpailussa.

Tuore kultamitalisti Niskanen oli maalialueella vastassa kisan sijalle 95, eli vihoviimeiseksi, hiihtänyttä Kolumbian Carlos Andres Quintanaa ja onnitteli tätä sisukkaasta suorituksesta.

– Olympiatasolla jokainen suoritus ja urheilija on arvokas ja arvostettava, Niskanen perusteli käytöstään lehdistölle kilpailun jälkeen.

Quintana, entinen kestävyysjuoksija, arvosti olympiavoittajan elettä.

– Se oli hyvä hetki siellä [maalialueella] ja jälkeen päin minua onnitteli myös norjalainen [pronssimitalisti Johannes Hösflot Kläbo], Quintana sanoi kolumbialaisen Antena 2 -kanavan mukaan.

Lue lisää: Kuva kultasankari Iivo Niskasesta onnittelemassa kisan jumboa sulatti sydämet – nyt puhuu viimeiseksi jäänyt kolumbialaishiihtäjä

Ele noteerattiin Quintanan kotimaata myöten. Suomen Bogotan-suurlähetystön edustuston päällikön sijainen Tomi Lounio huomautti Twitterissä, miten maan suurin lehti El Tiempo huomioi Niskasen etusivullaan.

Kolumbiassa ei varsinaisesti seurata talviolympialaisia hengitystä pidätellen.

– Talviolympialaiset eivät ole näkyneet Kolumbiassa. Suurin osa kansasta tuskin tietää niistä mitään. Mutta eilen maan suurimman sanomalehden etusivulla meidän oma Iivo Niskanen onnittelemassa Kolumbian historian ensimmäistä talvikisaosallistuja Carlos Quintanaa! Lounio twiittasi.

Etusivullaan El Tiempo kertoo, miten ”lämmin halaus lumen keskellä hehkui olympiahenkeä”.

– Carlos Quintana oli kisan viimeinen, ja tämä oli olympiavoittajan suuri ele, lehti otsikoi verkkosivuillaan.

El Tiempon mukaan 37-vuotias Quintana innostui maastohiihdosta sen jälkeen kun hän näki maanmiehensä Sebastián Uprimnyn kilpailevan Pyeongchangin olympialaisissa 2018. Aikaisemmin Quintana on kilpaillut mm. triathlonissa.

Quintana ei ollut koskaan käynyt lumella ennen kuin hän aloitti olympiaseikkailunsa. Ensimmäisen kolmen vuoden aikana hän ei saanut tukea hankkeelleen, mutta viime vuonna Kolumbian olympiakomitea antoi tukea, jonka turvin Quintana pääsi harjoittelemaan parempiin olosuhteisiin eri maailman kolkkiin.

– Toivon, että tämän kokemuksen myötä innostan lapsia harrastamaan lajia, jotta sen suosio kasvaisi Kolumbiassa.

Niskasen elettä ylistettiin laajalti myös kisoja tiiviimmin seuraavissa maissa. Esimerkiksi amerikkalaismediat USA Today ja ESPN kehuivat kumpikin suomalaista.

– Mites tämä käy olympiahengestä, ESPN kehui.

– Suomen Iivo Niskanen osoitti suurinta mahdollista urheilullisuutta Pekingin olympialaissa, USA Today hehkutti.

– Niskasen ele korosti täydellisesti olympiahenkeä ja urheilijoiden välistä kunnioitusta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?