Kuva kultasankari Iivo Niskasesta onnittelemassa kisan jumboa sulatti sydämet – nyt puhuu viimeiseksi jäänyt kolumbialaishiihtäjä

Kolumbialainen sisupussi Carlos Andres Quintana sai onnittelut Iivo Niskaselta 15 kilometrin kisan jälkeen.

Iivo Niskanen (oik.) onnitteli sisukasta Carlos Andres Quintanaa.

Iivo Niskanen sulatti sydämet urheiluhenkisellä käytöksellään perjantain 15 kilometrin kisan jälkeen.

Tuore kultamitalisti Niskanen oli maalialueella vastassa kisan sijalle 95, eli vihoviimeiseksi, hiihtänyttä Kolumbian Carlos Andres Quintanaa ja onnitteli tätä sisukkaasta suorituksesta.

– Olympiatasolla jokainen suoritus ja urheilija on arvokas ja arvostettava, Niskanen perusteli käytöstään lehdistölle.

Lue lisää: Iivo Niskaselta upea ele Kolumbian jumbohiihtäjälle – tätä kuvaa ihaillaan maailmalla

Quintana, 36, kertoi arvostaneensa suuresti Niskasen tekoa.

– Se oli hyvä hetki siellä [maalialueella] ja jälkeen päin minua onnitteli myös norjalainen [pronssimitalisti Johannes Hösflot Kläbo], Quintana sanoi kolumbialaisen Antena 2 -kanavan mukaan.

– Tämä oli lohdutuspalkinto, sillä en tuntenut oloani ladulla lainkaan hyväksi. Lähdöstä lähtien kuntoni tuntui kehnolta. En tiedä mitä tapahtui, mutta fyysisesti en ollut tänään iskussa, Quintana sanoi.

Maaliviivan ajassa 55.49,1 ylittänyt Quintana hävisi Niskaselle 17 minuuttia ja 47,1 sekuntia. Kisan viimeistä edellinen sijakin jäi Quintanalta yli kahden minuutin päähän.

Carlos Anders Quintana kantoi Kolumbian lippua olympialaisten avajaisissa yhdessä Laura Gomezin kanssa.

Quintana on entinen rullaluistelija ja triathlonisti. Hän innostui kokeilemaan hiihtoa ensi kerran, kun hän näki maanmiehensä Sebastian Uprimnyn kilpailevan Pyeongchangin talviolympialaisissa.

Juttua muokattu 12.2. klo 8.10. Korjattu nimivirhe: kolumbialaishiihtäjän nimi on Carlos Andres Quintana, ei Carlos Anders Quintana, kuten alun perin jutussa luki.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?