Tokion olympialaiset: Oksennusta ja tuhoa olympiakylässä - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Skandaali olympiakylässä! Kotiin lähteneet urheilijat jättivät jälkeensä oksennusta ja tuhoa

Australialaisten olympiaurheilijoiden käytös Tokion kisakylässä aiheutti skandaalin heidän kotimaassaan.

Australian joukkueen asuintiloissa Tokion olympiakylässä vietettiin viinanhuuruisia bileitä.

5.8. 20:37

Australian media on viime päivät raportoinut maan olympiaurheilijoiden edesottamuksista vähemmän positiiviseen sävyyn.

Telegraphin mukaan kisaurakkansa jo päättäneet soutajat ja rugbynpelaajat törttöilivät Tokion kisakylässä oikein urakalla.

Urheilijoiden kerrottiin viettäneen viinanhuuruisia juhlia majoitustiloissaan, tuhonneen irtaimistoa ja lyöneen reikiä seiniin sekä jättäneen oksennuslammikoita siivoojien siivottavaksi.

Kilpailujaan vielä odottavat urheilijat olivat The West Australian -lehden mukaan valittaneet luvattomien juhlien aiheuttamasta möykästä, joka haittasi heidän keskittymistään.

Australian olympiakomitea myönsi, että ”jotkut yksilöt olivat jättäneet huoneensa sotkuiseen ja kelvottomaan kuntoon ja lähteneet sitten kotiin”. Maan soutu- ja rubgyliitot olivat pyytäneet urheilijoidensa käytöstä anteeksi.

Lue lisää: Japanilaisyhtiön liikevaihto oli sata miljardia, kun se antoi nuorelle Ville Skinnarille ”satavuotisen” tehtävän – ”Nyt teen sitä ministerinä”

Australialaisten kotimatkakaan ei sujunut kommelluksitta. Telegraphin mukaan Japan Airlines oli tehnyt virallisen valituksen Australian olympiakomitealle sen jälkeen, kun maan rugbynpelaajat ja jalkapalloilijat sikailivat paluulennollaan Tokiosta kotiin.

Pelaajien kerrotaan oksentaneen istuimilleen, ryöstäneen alkoholia tarjoilun lopettamisen jälkeen ja sotkeneen yhden lentokoneen vessan käyttökelvottomaksi.

Australian olympiajoukkueen johtaja Ian Chesterman sanoi The Australian -lehden mukaan olevansa syvästi pettynyt tapauksen johdosta. Chestermanin mielestä palloilujoukkueiden johdon olisi pitänyt pitää urheilijansa paremmin kurissa.

Kaikki pelaajat eivät kuitenkaan kadu tekojaan. The Australianille haastattelun antanut, nimettömänä pysytellyt rugbynpelaaja ihmetteli kohua.

– Lennolla saa oksentaa, sitä varten lentokoneissa on oksennuspussit.

– Mitä väliä sillä on, vaikka joku oksensikin? Ei tämä mikään v***n kolmas maailmansota ole, pelaaja latasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?