Mira Potkonen täysin tunteiden vallassa kirvelevän välierätappionsa jälkeen – ”Nyt en tiedä, mitä mä teen” - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Mira Potkonen täysin tunteiden vallassa kirvelevän välierä­tappionsa jälkeen – ”Nyt en tiedä, mitä mä teen”

Mira Potkonen saavutti upeasti olympiapronssia.

Mira Potkonen oli murtunut kirvelevän välierätappion jälkeen.

5.8. 9:02

SUOMEN Mira Potkonen, 40, hävisi olympialaisten nyrkkeilyn kevytsarjan välierässä Brasilian Beatriz Ferreiralle, 28. Potkonen taisteli hurjasti, mutta jäi auttamatta kakkoseksi 2019 maailmanmestaria vastaan. Ferreira voitti ottelun yksimielisellä tuomaripäätöksellä.

Potkonen teki joka tapauksessa nyrkkeily- sekä olympiahistoriaa, sillä nyrkkeilyssä ei otella pronssiotteluita. Potkonen saavutti siis Tokiosta Rion 2016 olympialaisten tapaan olympiapronssia.

Potkosesta tuli Tokiossa olympiahistorian vanhin mitalin voittanut nyrkkeilijä sekä ensimmäinen suomalaisnainen, joka on saavuttanut mitalin kaksissa peräkkäisissä olympiakisoissa.

Välierätappio oli mitä luultavimmin Potkosen uran viimeinen, sillä Potkonen on kertonut aiemmin lopettavansa uransa Tokion olympialaisiin.

Ottelun päätyttyä Ylen haastattelupisteelle saapui täysin murtunut nainen. Haastattelussa tunnemyrsky oli valtaisa.

– Tosi pettymys, kun ei pystynyt ottelemaan sillä tavalla kuin olisi pitänyt ja kuulunut, että olisi saanut tehtyä siitä järjettömän hyvän taistelun. Olisi ollut ehkä panoksia enemmänkin antaa, mutta kun ei lähtenyt – se harmittaa, Potkonen sai sanottua.

Seuraavaksi Potkoselta kysyttiin päällimmäisistä tunnelmista, mikäli huikea ura nyt päättyi. Potkonen on voittanut kahden olympiapronssin lisäksi mm. kaksi MM-pronssia sekä kaksi EM-kultaa.

– Se, että mä en tiedä huomisesta eteenpäin yhtään, mitä mä teen. Mä pistin kaikki peliin tähän olympiaunelmaan ja halusin uskoa viimeiseen saakka voittoon. Sitten mitä jäi käteen, niin ei ollut, mitä halusin. Nyt en tiiä, mitä mä teen.

Potkosen valmentaja Maarit Teuronen analysoi nopeasti ottelua Ylelle.

– Terävyys ja määrätietoisuus ehkä vähän puuttui. Olisi ollut hoideltavissa, mutta ei tänään.

Teuroselta kysyttiin, mikä on mahdollistanut Potkosen mahtavan uran.

– En mä pysty nyt mitään fiksua. En mä pysty, sori, tunteikas Teuronen vastasi ennen kuin poistui mikrofonin edestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?