Mira Potkonen hävisi olympiavälierän – upea ura päättyi pronssimitaliin - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Mira Potkonen hävisi olympiavälierän – upea ura päättyi pronssimitaliin

Mira Potkosen ura päättyi toiseen peräkkäiseen olympiapronssiin.

Mira Potkosen upea nyrkkeilyura päättyi olympiapronssiin.

5.8. 8:32

Suomen Mira Potkonen, 40, hävisi olympialaisten nyrkkeilyn kevytsarjan välierässä Brasilian Beatriz Ferreiralle, 28.

Potkonen aloitti ottelun räväkästi. Jo avauserän edetessä Ferreira pääsi kuitenkin yhä paremmin kamppailuun mukaan ja hallitsi erän loppua. Kuten ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson arvioi keskiviikkona, ottelusta vaikutti avauserän perusteella tulevan hurja iskujenvaihto.

– Heidän matsinsa ovat olleet niin tasaisia, että on mahtavaa nähdä, miten päin tällä kertaa menee. Ferreira on kovapää, joka ei hätkähdä, anna periksi tai peräänny, vaan häntä saa lyödä. Tulee sota, Gustafsson ennakoi Ilta-Sanomille ottelua.

Kaikki viisi arvostelutuomaria arvioivat ensimmäisen erän Ferreiralle 10–9.

Toisessa erässä matsiin ei tullut muutosta, vaan vuoden 2019 maailmanmestari Ferreira hallitsi erää ensimmäisen kolmeminuuttisen lopussa ottamansa hallinnan tavoin.

Toisen erän päätteeksi neljä arvostelutuomaria merkitsi erän Ferreiran voitoksi, yksi Potkosen eduksi. Se tarkoitti, että kolmannessa erässä Potkoselta olisi vaadittu selkeää dominointia.

Kolmannessa erässä Ferreiran oli johtoasemansa takia mahdollisuus varmisteluun.

Ferreira voitti ottelun yksimielisellä tuomaripäätöksellä.

Potkonen oli jo ennen välierää tehnyt nyrkkeily- sekä olympiahistoriaa. Nyrkkeilyssä ei otella pronssiotteluita, joten Potkonen saavutti Tokiosta Rion 2016 olympialaisten tapaan olympiapronssia.

Potkonen on olympiahistorian vanhin mitalin voittanut nyrkkeilijä sekä ensimmäinen suomalaisnainen, joka on saavuttanut mitalin kaksissa peräkkäisissä olympiakisoissa.

Potkoselle ottelu oli uran 271. kamppailu. Luultavasti myös viimeinen, sillä Potkonen on kertonut aiemmin lopettavansa uransa Tokion olympialaisiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?