Tokion olympialaiset: Australian joukkue juovuksissa lennolla - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Olympiatähdet melskasivat ja juopottelivat lentokoneessa – pian yksi löytyi vessasta oksentamasta

Australian olympiaurheilijat sekoilivat paluulennollaan.

Australian rugbyjoukkueen ottelut Tokiossa päätyivät puolivälierätappioon Argentiinaa vastaan. Se ei kuitenkaan estänyt joukkuetta ottamasta iloa irti kilpailuista.

4.8. 20:20

Australian olympiajoukkueen käytös Tokion olympialaisten paluulennolla on herättänyt pahennusta. Jalkapallon ja rugbyn pelaajat laittoivat ranttaliksi Japan Airlinesin lennolla viime torstaina.

Olympiaurheilijat kieltäytyivät maskien pitämisestä ja sivuuttivat henkilökunnan huomautukset heidän käytöksestään. Urheilijat joivat alkoholia kohtuuttomasti läpi lennon, ja yksi australialainen päätyikin oksentamaan lentokoneen vessaan.

Australian olympiakomitean edustuston päällikkö Ian Chesterman tuomitsi urheilijoiden käytöksen keskiviikkona.

– Tämänkaltaista käytöstä on mahdoton hyväksyä, Chesterman kommentoi ja kertoo ollevansa ”syvästi pettynyt” urheilijoihin.

– Rugbyn ja jalkapallon joukkueet ovat täynnä hyviä ihmisiä, mutta osa heistä on selvästi tehnyt huonoja valintoja, kuten nuoret ihmiset joskus tekevät... Toivon ja uskon heidän tekevän parempia valintoja tulevaisuudessa, hän jatkaa.

Lennolla oli yhteensä 49 urheilijaa yhdeksästä eri lajista.

Olympiakomitea ei rankaise urheilijoita, vaan jättää mahdollisten sanktioiden päättämisen lajien kansallisten liittojen käsiin.

Pahimmassa tapauksessa lennolla räyhänneet urheilijat voidaan sulkea pois tulevista maajoukkuepesteistä. Chesterman toivoo, ettei näin rajuun rangaistukseen turvauduta.

– Meidän pitää laittaa nämä asiat perspektiiviin.

Australia ei ole ainoa olympiajoukkue joka on riehunut paluulennollaan. Uuden-Seelannin charter-lennolla raportoitiin olleen ”rähinöivää käytöstä”.

Maan olympiakomitea kommentoi asiaa keskiviikkona toteamalla, että ”jotkut urheilijat halusivat juhlia joukkuekavereidensa kanssa ennen kotimaassa odottavaa karanteenia”.

Australialaisten käytökseen on jouduttu puuttumaan jo aiemmin Tokion olympialaisissa. Joukkueen rugby-pelaajat ja soutajat rikkoivat kisakylän huoneiden ovia juhliessaan kilpailuiden päättymistä. Chestermanin mukaan soutajat ovat pahoitelleet käytöstään.

– Muutama henkilö pilaa koko vahvan joukkueen maineen, Chesterman harmittelee.

Australian rugbyjoukkueen kilpailut Tokiossa päättyivät puolivälierissä ja jalkapallojoukkueen puolestaan jo alkulohkoissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?