Sara Kuiviston huikeat kisat Tokiossa päätökseen – neljä juoksua, neljä Suomen ennätystä! - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Sara Kuiviston huikeat kisat Tokiossa päätökseen – neljä juoksua, neljä Suomen ennätystä!

Sara Kuivisto päätti kisaurakkansa 1 500 metrin Suomen ennätykseen.

Sara Kuivisto teki Tokiossa neljä SE:tä.

4.8. 13:28 | Päivitetty 4.8. 13:45

Sara Kuivisto juoksi Tokion 1 500 metrin välierässä jälleen uuden Suomen ennätyksen. Upea aika 4.02,35 riitti erässä seitsemänteen sijaan. Finaalipaikkaa ei tullut, mutta kisojen neljäs juoksu tuotti kisojen neljännen SE:n.

29-vuotias Kuivisto selvisi välieriin asti myös 800 metrillä, ja kohensi silläkin matkalla SE-aikaa sekä alku- että välieräjuoksussa.

– Melkein kaksi sekuntia pois jälleen Suomen ennätyksestä. Käsittämättömän kova nainen! Yle Urheilun asiantuntija Tuomas Raja hehkutti tuoreeltaan juoksun jälkeen.

Kuiviston alkuerissä juoksema SE-aika oli 4.04,10. Ennen olympiakisoja SE oli lukemissa 4.05,39.

Juoksija kommentoi suoritustaan tuoreeltaan Ylen tv-haastattelussa.

– Nyt täytyy myöntää, että alkaa väsyttää. Tuo oli aikamoista taistelua. Alku tuntui hyvältä, mutta kun ruvettiin kiristämään vauhtia, niin kyllä tunsi, että on vähän ajettu loppuun näissä kisoissa, hän totesi Ylen tv-haastattelussa.

Kuivisto lähti välierään rohkeasti ja oli pitkään neljän parhaan joukossa. Hän taipui aavistuksen verran toiseksi viimeisellä kierroksella, mutta nousi takaisin finaalitaistoon takasuoralla lähteneellä kirillään. Loppuveto ei kuitenkaan aivan riittänyt finaalipaikkaan.

– Mulla on kovat tavoitteet, kuten valmentajallakin (Ari Suhonen). Ei tämä yllätys ollut. Kyllä täällä oli tarkoituskin juosta hyvin, ja tiesin, että olen hyvässä kunnossa. Oli tänään tavoite mennä finaaliin, ja jos olisi ollut tuoreempi jalka, niin se olisi ollut mahdollista, Kuivisto kommentoi Ylelle.

Huimasta juoksusta huolimatta paikka olympiafinaalissa jäi vielä haaveeksi. Finaalipaikka olisi vaatinut sijoitusta erän viiden parhaan joukkoon, sillä ensimmäisessä välierässä juostiin sen verran kovaa, ettei Kuiviston aika riittänyt aikavertailussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?