Arvi Savolainen jäi mitalitta - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Murskaavan pettyneen Arvi Savolaisen ääni sortui – täräytti tyhjentävän vastauksen turnauksen opetuksista

Arvi Savolaisen pettymys oli hyvin käyntiin lähteneen pronssiottelun jälkeen lohduton.

Arvi Savolainen pettyi raskaasti, kun ensimmäiset olympiakisat eivät huipentuneetkaan mitaliin.

3.8. 15:29

Kun 22-vuotias Arvi Savolainen saapui illalla Tokion aikaa pronssiottelustaan lehdistöalueelle, ei tarvinnut miettiä, oliko urheilija antanut kaikkensa sekä kisapaikan hankkimiseksi että kisoissa menestymiseksi.

Nuppineulan tippumisenkin olisi kuullut, ja katsekontakti olisi leikannut kyyneleet nuorukaisen silmiin.

Jopa kreikkalais-roomalaisen painin sarjan 97 kiloa suurimpana voittajasuosikkina pidetty Iranin Mohammad Hadi Savadi voitti ottelun lopulta 9–2. Kaksi ensimmäistä pistettä menivät kuitenkin suomalaiselle.

– Siitä innostuin vähän liikaa ja avasin puolustusta.

Lue lisää: Arvi Savolainen, 22, paini upeaan voittoon – lajilegenda Marko Yli-Hannuksela huusi äänensä käheäksi: ”V**** hienoa”

Savolaisen ikätoveri puikkasi kainaloiden alta otteen, tasoitti 2–2:een ja kuin ruoskaniskulla ottelu oli pian jo 5–2. Savolainen haki omasta mattovuorostaan junttaotetta, joka epäonnistui. Toista tilaisuutta ei kovasta ja aktiivisesta painista huolimatta tullut.

– Mitä turnaus opetti? No opetti se sen, etten tiennyt, että näin paljon voi v....aa, Savolainen myönsi rehdisti.

Hän on arvokisapainijaksi vielä nuori ja kokematon. Hänen iässään ei kovin moni suomalaismies ole vielä saavuttanut arvokisamitalia – poikkeuksina toki esimerkiksi Jouko Salomäki, Ismo Kamesaki ja päävalmentaja Marko Yli-Hannuksela.

– Kyllä 22-vuotias on aikamies tekemään mitä vain. Harmittaa tuhlata tällainen harvinainen sauma. Kolmeen vuoteen ennen seuraavaa mahtuu muutama hikipisara.

Savolainen myönsi, että painiminen on ollut melkoista puristamista ensin sisäisessä karsinnassa Elias Kuosmasta vastaan ja sen jälkeen Tokiossa.

– Rennompaa otetta täytyy jatkossa opetalla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?