Mira Potkonen teki sen taas – hämmennystä herättäneet salamahaastattelut saivat jatkoa - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Mira Potkonen teki sen taas – hämmennystä herättäneet salama­haastattelut saivat jatkoa

Mira Potkonen voittaa ottelunsa – ja ohittaa haastattelut pikaisesti.

Mira Potkonen ei ole olympialaisten aikoina medialle turhia jaaritellut. Vasemmalla valmentaja Maarit Teuronen, joka on jaellut medialle hieman pidempiä kommentteja.

3.8. 14:16

Nyrkkeilijä Mira Potkonen varmisti tiistaina historiallisen tempun. Hänestä tulee ensimmäinen kaksissa perättäisissä kesäolympialaisissa mitalin saavuttanut suomalaisnainen.

Kehässä nokialainen on saanut itsestään kaiken irti, mutta haastattelupisteellä visiitit ovat olleet koko kisojen ajan varsin pikaisia. Tämä toistui myös tiistain puolivälierän jälkeen, kun Potkonen vastasi Ylen toimittajan Manu Myllyahon kysymykseen yhdellä virkkeellä ja poistui pukusuojaan.

Vielä avausottelunsa jälkeen Potkonen vastasi pikaisesti muutamaan Ylen kysymykseen, mutta korealaista Oh Yeon-ji’tä vastaan käydyn neljännesvälierän jälkeen haastattelu oli jo todella nopea.

– Voitto tuli, ja nyt mennään eteenpäin, nyt mä meen, moi! Potkonen huikkasi tuolloin iloisena ja poistui paikalta.

Valmentaja Maarit Teuronen kertoi silloin nopean poistumisen syyksi, että Potkosen silmäkulmaan oli nousemassa patti, johon piti saada hoitoa ennen turpoamista.

Tilanne toistui kuitenkin tiistain puolivälierän jälkeen.

– Siitä en tiedä, mutta mahtava ottelu ja mahtava fiilis mennä eteenpäin! Potkonen vastasi kysymykseen siitä, mitä hän ajattelee historiallisesta saavutuksestaan.

Potkosen puhumattomuus medialle on herättänyt kisojen aikana hämmästelyä. Vaikka hän avausottelunsa jälkeen vielä vastaili tv-lähetyksessä muutamaan kysymykseen, muita medioita hän väisteli silloinkin.

Lue lisää: Mira Potkonen iskee väkevästi kohti historiallista mitalia – yksi outo päätös ihmetyttää: ”Kysykää kisojen jälkeen”

Lue lisää: Kommentti: Saksalais­toimittajaa kiinnosti Mira Potkosen uran ainutlaatuisuus – mistä nokialaisen media­hiljaisuus on merkki?

Valmentaja Teuronen kertoi jo hyvissä ajoin, että Mira ei halua puhua medialle kisojen aikana. Syytä mediahiljaisuuteen ei ole paljastettu.

– Sitä teidän pitää kysyä Miralta kisojen jälkeen, Teuronen on sanonut.

Tuloksen kannalta Potkosen valintoja on hankala kyseenalaistaa, sillä kisojen jälkeen hän saa antaa haastattelunsa metallilätkä kaulassaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?