Tokion olympialaiset: Arvi Savolaisen vanhemmat seurasivat pronssiottelua jännittyneinä – ”Rinnassa oikein poltti” - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Arvi Savolaisen vanhemmat seurasivat pronssiottelua jännityneissä tunnelmissa – ”Rinnassa oikein poltti”

Savolaisen olympiasuoritusta juhlistetaan vanhempien mukaan hyvän ruuan, saunan ja kakkukahvittelun merkeissä.

Arvi Savolainen jäi miesten 97-kiloisten sarjassa viidenneksi.

3.8. 17:58

Arvi Savolaisen vanhemmat seurasivat poikansa pronssiottelua kotonaan Lahden Hiekkanummessa levottomissa tunnelmissa. Isä Paavo Savolainen kertoo päivän täyttyneen jännityksestä.

– Pumppu hakkasi aamusta lähtien. Matsia katsoessa henki salpaantui ja rinnassa oikein poltti. Ei meinannut pysyä aloillaan.

Vaikka Savolainen hävisi 97-kiloisten pronssiottelussa iranilaiselle Mohammad Hadi Saraville 9–2, ei ottelusta puuttunut Paavo-isän mukaan jännitystä.

– Tiukka kamppailu ja hyvä matsi Arville. Alku lähti hyvin käyntiin, mutta tietysti, kun joutuu menemään kovaa päälle, kädet nousee liian ylös ja toinen kuittaa.

Savolaisten perheessä painin harrastaminen on ollut selviö. Isä ja kaikki lapset ovat jossain vaiheessa elämäänsä antaneet lajille mahdollisuuden. Vain Arviin laji tarttui kuitenkin kunnolla.

Kun isä vei Arvin ensimmäistä kertaa Lahden Ahkeran painileikkikouluun pojan ollessa 3-vuotias, hän ei olisi ikinä uskonut näkevänsä poikaansa ottelemassa jonakin päivänä olympialaissa.

– Painiin vietiin ihan vain harrastusmielessä. Liikunnallisuuden ja yhteisöllisyyden lisäksi se antaa elämään myös eväitä ja pitää pois pahanteosta, Paavo-isä naurahtaa.

Isä kuvailee Savolaisen matkan lapsesta 22-vuotiaaksi olympiaurheilijaksi olleen täynnä intoa, mutta sopivaa malttia. Hänen mielestään vuosi 2017 kuvastaa täydellisesti poikansa määrätietoisuutta.

– Arvi voitti samana vuonna alle 20-vuotiaiden Euroopan mestaruuden ja maailmanmestaruuden ja valmistui silloin myös ylioppilaaksi. Se kertoo päättäväisyydestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?