Tokion olympialaiset: Eva Wahlström lataa pöytään väkevän ennustuksen Mira Potkosesta – ”Tiedän tasan tarkkaan” - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Eva Wahlström lataa pöytään väkevän ennustuksen Mira Potkosesta – ”Tiedän tasan tarkkaan”

Ammattilaisuransa jo lopettanut Wahlström uskoo Potkosen voittavan olympiakultaa Tokiossa.

Mira Potkonen on jo varmistanut olympiapronssin itselleen, mutta voi asiantuntijoiden mukaan edetä Tokiossa jopa päätyyn saakka.

3.8. 13:54

Tokio

Suomalaisen naisammattilaisnyrkkeilyn kuningatar Eva Wahlström seurasi herkeämättä Mira Potkosen olympialaisten kolmannen kierroksen ottelua Turkin Esra Yildizia vastaan. Potkonen, 40, voitti naisten kevyen sarjan (57–60-kiloiset) kolmannen kierroksen ottelun tuomarien hajaäänillä 3–2 ja varmisti itselleen vähintään pronssimitalin.

Samalla Potkonen teki historiaa: suomalaisiskijä on nyt kaikkien aikojen vanhin olympianyrkkeilyssä mitalin saavuttanut urheilija.

Jos näytti olevan Potkosen ajatukset jo seuraavassa matsissa, torstaina oteltavassa välierässä brasilialaista Beatrice Ferreiraa vastaan, siitä olisi mielellään puhunut jo Wahlströmkin, 40.

– Tiedän tasan tarkkaan, että tämä voitto oli pelkkä välietappi Miralle, Wahlström kommentoi kotoaan IS:lle.

– Siis mitä mä nyt olen seurannut Miran matkaa ja näitä olympiakisoja, niin Mira menee päätyyn asti ja voittaa olympiakultaa, hän latasi heti perään.

Suomalaisen naisammattinyrkkeilyn kuningatar Eva Wahlström lataa pöytään tiukan ennustuksen Mira Potkosesta.

Menestyksekkään uransa jo päättänyt Wahlström perusteli vahvaa näkemystään erityisesti Potkosen henkisillä tekijöillä. Potkonen sairasti koronan viime syksynä. Toivuttuaan suomalaisiskijä on eri lähteiden mukaan tehnyt vimmatusti töitä ehtiäkseen huippukuntoon olympialaisten alkuun mennessä.

– Mä luulen, että korona pakotti Miran ajattelemaan nyrkkeilyä ja ylipäätään elämää uudesta perspektiivistä. Se teki varmasti hyvää. Nyt hän on jälleen henkisesti vahvempi, ja se näkyy harvinaisen kovana latauksena, Wahlström sanoi.

– Tämä kolmas (ottelu) meni mun mielestä aivan selvästi Miralle, vaikka numeroiden perusteella voisi ajatella toisin. Miralla on nyt sellainen itsevarmuus, että seuraavaksi vastaan tuleva brasilialainenkin on varmasti ihmeissään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?