Tokion olympialaiset: Simone Biles onnistui puomin loppukilpailussa - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Olympia-areenalle palannut Simone Biles teki upean suorituksen – helpotus paistoi kasvoilta alastulon jälkeen

Telinevoimistelun supertähti Simone Biles palasi Tokion olympia-areenalle puomin loppukilpailussa tiistaina. Hän nappasi pronssia hienon suorituksen jälkeen.

Simone Biles vilkutti kameroille suorituksensa jälkeen.

3.8. 12:39 | Päivitetty 3.8. 12:49

Yhdysvaltojen Simone Biles oli seuratuin urheilija telinevoimistelun puomin loppukilpailussa tiistaina.

Lajin supertähteä Bilesiä, 24, ei ollut nähty Tokion kilpailuissa sitten telinevoimistelun avanneen joukkuekisan jälkeen. Hän jätti viime viikon tiistaina käydyn joukkuekilpailun kesken hypyn jälkeen ja kertoi kisan jälkeen kärsivänsä twisties-nimellä tunnetusta liikekammosta.

Biles ei osallistunut neljään ensimmäiseen henkilökohtaiseen loppukilpailuun, mutta hän käytti viimeisen mahdollisuutensa hyväkseen ja lähti mukaan puomifinaaliin.

Se kannatti. Biles teki varman ja taidokkaan sarjan ja päätti sen hallittuun alastuloon. Heti suorituksensa jälkeen Biles hymyili vapautuneesti, sai lämpimän halauksen valmentajalta ja vilkutti iloisena katsomoon ja lehtikuvaajille.

Biles sai suorituksestaan 14,000 pistettä, jotka riittivät olympiapronssiin. Kultaa voitti Kiinan 16-vuotias Guan Chenchen pistein 14,633. Guanin maannainen Tang Xijing nappasi hopeaa 14,233 pisteellä.

Simone Biles loisti puomilla.

Riossa 2016 neljä kultaa voittanut Biles ei ole puomin erikoisnainen. Puomi oli ainoa teline, jolla hän ei voittanut Riossa kultaa, vaan jäi pronssille. Sama mitali päätyi siis hänen palkintokaappiinsa myös Tokiosta.

Puomipronssin ohella Biles voitti Tokiossa joukkuekilpailun hopeaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?