Lizzie Armanto kamppailee yöllä olympiakullasta, vaikka koki vain hetki sitten uransa pahimman loukkaantumisen - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Lizzie Armanto kamppailee yöllä olympia­kullasta – alle vuosi hurjan onnettomuutensa jälkeen

Lajin huippunimi ei pystynyt harjoittelemaan olympialaisia varten yli puoleen vuoteen.

Lizzie Armanto on Suomen ainoa edustaja skeittauksessa.

3.8.2021 20:35

Tokion olympialaisissa kilpaillaan tiistain ja keskiviikon välisenä aamuyönä naisten rullalautailun parkissa. Kisassa nähdään taituroimassa yksi Suomen suurimmista mitalitoivoista, Lizzie Armanto.

28-vuotias Armanto on yksi naisten parkin ennakkosuosikeista, ja hänellä onkin kaikki mahdollisuudet voittaa Suomelle jopa olympiakultaa. Nappisuoriutumista varjostaa kuitenkin yksi seikka: Armanto koki alle vuosi sitten uransa pahimman loukkaantumisen, jonka takia hän ei ole pystynyt valmistautumaan olympialaisiin läheskään täydellisesti.

Viime lokakuussa Armanto oli kuvauksissa San Diegon megarampilla, kun yksi hänen suorituksistaan meni kauhealla tavalla pieleen. Armanto menetti lautansa hallinnan hyppyrin nokalla, jonka seurauksena hän paiskautui yhdeksän metrin lennon jälkeen laskeutumisrampin reunaa vasten. Sen jälkeen hän putosi maahan lähes kuuden metrin korkeudesta.

Amerikansuomalainen jäi makaamaan maahan tuskissaan. Hänen reisiluunsa oli murtunut iskussa. Reisi jouduttiin operoimaan, eikä Armanto pystynyt skeittaamaan yli puoleen vuoteen.

Armanto julkaisi Instagramissa kauhistuttavan videon loukkaantumishetkestä kesäkuun alkupuolella.

Lue lisää: Suomen olympiatoivo julkaisi karmean videon loukkaantumisestaan

Naisten skeittauksen tienraivaaja on kertonut reisiluunsa parantuneen olympialaisiin mennessä täysin. Luovuudestaan ja monipuolisuudestaan tunnettu Armanto antaa kaikkensa kello 3 aamuyöllä Suomen aikaa alkavassa parkissa.

Parkissa kilpailijat tekevät erilaisia hyppyjä betonisten altaiden reunoilla, joissa on myös erikorkuisia ja -muotoisia tasoja sekä ramppeja. Semifinaalissa ja finaalissa kilpailijat tekevät kolme 45 sekunnin suoritusta.

Armanto on voittanut urallaan X-Gamesin kultaa vuonna 2013. Lisäksi hän on moninkertainen maailmanmestari poolissa ja vertissä.

Armanto on myös ensimmäinen nainen, joka onnistui Tony Hawkin tunnetuksi tekemässä surmansilmukassa, jossa skeittaaja tekee 360 asteen pyörähdyksen.

Kaiken tämän lisäksi Armanto on poseerannut arvostetun Trasher-lehden kannessa ensimmäisenä naisena 20 vuoteen.

Skeittaus on Tokiossa ensimmäistä kertaa olympiaohjelmassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?