ME-murskajaisissa Karsten Warholmin haastanut Rai Benjamin latasi kovan väitteen – ”Se on kiistatonta” - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

ME-murskajaisissa Karsten Warholmin haastanut Rai Benjamin latasi kovan väitteen – ”Se on kiistatonta”

Miesten 400 metrin aitojen Tokion olympiafinaali oli uskomaton näytös, jossa tehtiin historiaa.

Rai Benjamin (oik.) haastoi Karsten Warholmin 400 metrin aitojen olympiafinaalissa.

3.8. 10:08

Tokio

Tokion olympialaisten aitajuoksufinaali on kisa, josta urheilufanit takuulla puhuvat vielä vuosienkin päästä.

Olympiastadionilla nähdyn spektaakkelin suurin tähti oli Karsten Warholm, joka voitti kisan uudella ME-tuloksella 45,94. Norjalainen paransi heinäkuun alussa juoksemaansa maailmanennätystä kerralla peräti 0,76 sekuntia.

Ennätysmurskajaisten poikkeuksellisuudelle saa perspektiiviä, kun muistaa, että ennen Warholmin heinäkuista vetoa ME oli Yhdysvaltojen Kevin Youngilla. Hän juoksi Barcelonan olympialaisissa 1992 ajan 46,78, joka ehti olla maailmanennätyksenä 29 vuotta.

Tiistaina Tokiossa tuo Youngin aika oli paperia. Yhdysvaltojen Rai Benjamin alitti hopea-ajallaan 46,17 myös Warholmin kuukauden takaisen ME:n, ja lisäksi Brasilian Alison dos Santos kellotti Etelä-Amerikan ennätyksen 46,72.

– Kaikella kunnialla muita kohtaan, mutta on paljon urheilijoita, jotka eivät ole niin hyviä, että he voisivat voittaa olympiakullan. Rai juoksi nyt 46,17, ja hänkin olisi ansainnut olympiakullan. Ja Alisoninkin juoksi superajan.

– En olisi edes villeimmissä kuvitelmissani uskonut, että tämä on mahdollista, Warholm sanoi lehdistötilaisuudessa.

Yleisurheilun historiassa on nähty huikeita kisoja ja suorituksia ennenkin. Tiistain lehdistötilaisuudessa esille nostettiin Bob Beamonin pituuden ME-murskaus Mexicossa 1968, Carl Lewisin ja Mike Powellin pituustaisto Tokion MM-finaalissa 1991 sekä muun muassa Jesse Owensin ja Usain Boltin ylivoima olympia-areenoilla.

Mutta nyt nuo kaikki voi unohtaa, jos hopeamitalisti Rai Benjaminilta kysytään.

– Tämä oli mielestäni paras kilpailu koskaan olympialaisten historiassa. Yksikään aiempi kisa ei vedä vertoja sille, mitä teimme pari tuntia sitten. Se on kiistatonta, Benjamin sanoi.

Rai Benjamin otti olympiahopeaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?