Kiira Korpi ei siedä keihäs­sankarien puheita – puolustaa Oliver Helanderia: ”Ei ole enää nykypäivää”

Kiira Korpi ei ymmärrä keihässankarien puheita Oliver Helanderin vammasta.

Kiira Korpi puolustaa Oliver Helanderin tiimin päätöstä jättäytyä pois keihäskarsinnasta.

2.8.2021 19:52

Entinen taitoluistelija Kiira Korpi, 32, asettuu tukemaan keihäänheittäjä Oliver Helanderia, 24. Helanderin osallistuminen keskiviikkoiseen keihäskarsintaan on vaakalaudalla.

Helander loukkasi oikean reitensä lähentäjälihaksen sunnuntain harjoituksissa. Suomen joukkueen lääkärin Ilkka Räsäsen mukaan Helanderin saamista heittokuntoon ei pidetä todennäköisenä.

Helander taustajoukkoineen ei halua ottaa riskejä vamman suhteen.

Kiira Korpi puolusti päätöstä Twitterissä maanantaina.

– Ei ole enää nykypäivää kannustaa urheilijoita äärimmäisiin suorituksiin terveytensä uhalla, ei fyysisen eikä psyykkisen terveyden, Korpi kirjoitti ja jatkoi:

– Onneksi Oliver ja hänen tiiminsä haluavat arvioida tilanteen myös pitkän tähtäimen seuraukset ja tavoitteet huomioon ottaen.

Twiittiin Korpi oli liittänyt Ilta-Sanomien jutun, jossa keihäänheiton maailmanmestari Kimmo Kinnunen, 53, kritisoi kovasanaisesti Helanderin mahdollista poisjättäytymistä.

– Perkele! Menet kentälle näyttämään, onko sinulla oikeasti luonnetta tehdä tätä hommaa, Kinnunen kommentoi paikan päältä Tokiosta Ilta-Sanomille ja mainitsi itse kilpailleensa muun muassa 4,5 sentin mittainen lihasrepeämä reidessään.

Myöhemmin myös keihäänheiton olympiavoittaja Tapio Korjus, 60, kummasteli tilannetta. Hän heitti olympiakultaa samanlaisen vamman kanssa vuonna 1988.

– Ei tuo vamma ei ole sellainen, etteikö sen kanssa pystyisi kilpailemaan ja pärjäämään, Korjus väitti.

Korven twiitti johti jatkokeskusteluun.

– Ei voi kuin ihmetellä herra Kinnusen kommentteja; onneksi ei toimi Suomen keihäsvalmentajana! erikoislääkäri Tomi V. Leivo kirjoitti.

– Korjuksen Soulin olympiavoitto olisi jäänyt tämän päivän standardeilla heittämättä, toinen käyttäjä ilmoitti.

Korpi päätti kilpauransa vuonna 2015, ja on opiskellut vuodesta 2018 psykologiaa newyorkilaisessa yliopistossa.

keihäänheiton lajivalmentaja Petteri Piironen puolusteli Helanderia Ilta-Sanomille aiemmin maanantaina.

– Heittäminen ei jää Oliverin tahdonvoimasta kiinni. Hän varmaan lähtisi pienellä riskilläkin heittämään, mutta täytyy käyttää järkeä. Hänen uransa ei kaipaa mitään lisävammoja, Piironen sanoi.

Helander toipui viime vuonna olkaleikkauksesta. Akillesjänne taas on vaivannut heittäjää pian kaksi vuotta.

– Päätös tehdään karsinnan verryttelyn jälkeen keskiviikkona eli ihan kalkkiviivoilla. Kovakin riskeeraaminen tyyliin Seppo Räty Atlantassa 1996 olisi ymmärrettävää, jos kaveri olisi varmasti viimeisissä olympialaisissaan eikä ensimmäisissään, Piironen puolusti.

STT:n mukaan Suomen joukkueen lääkäri Ilkka Räsänen arvioi aiemmin maanantaina, että magneettikuvasta näkyi lieväasteinen, mutta kivulias vamma.

–  Puudutustoimenpiteisiin ei ryhdytä, koska se voisi vaikeuttaa vammaa. Ei ole syytä riskeerata terveyttä, Räsänen sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?