Loukkaantunut Oliver Helander, 24, on vetäytymässä keihäskarsinnasta – Kimmo Kinnunen latasi todella tylyä tekstiä: ”P*****e!”

Kimmo Kinnunen patistaa Oliver Helanderia olympiastadionille näyttämään, onko miehellä luonnetta.

Kimmo Kinnunen (vas.) ei perustanut Oliver Helanderin (oik.) ratkaisusta.

2.8.2021 14:09

Olympiakisoissa Latvian keihäsvalmentajana työskentelevä Kimmo Kinnunen kävi maanantaina kisakylän punttisalilla, jossa seuraksi osui suomalaistrio: heittäjät Oliver Helander ja Toni Kuusela sekä lajivalmentaja Petteri Piironen.

Kukaan ei ottanut Kinnusen kanssa puheeksi sitä, että Helander joutuu tukijalan reiden lähentäjävamman takia 99 prosentin todennäköisyydellä vetäytymään keskiviikon karsintakilpailusta.

– En minä huomannut Oliverista mitään erikoista, ei ontunut tai mitään sellaista, tilanteesta Ilta-Sanomilta kuullut Kinnunen totesi.

Toisen polven lajilegenda ei toden totta pitänyt kynttiläänsä vakan alla kuultuaan Helanderin suunnitelmista.

Lue lisää: Keihäsmies Oliver Helanderille raju takaisku – Antti Ruuskanen ei halua lähteä varaheittäjäksi

– Perkele! Menet kentälle näyttämään, onko sinulla oikeasti luonnetta tehdä tätä hommaa, jyrähti keskisuomalainen ja kertoi itse kilpailleensa mm. 4,5 sentin mittainen lihasrepeämä reidessään.

Lue lisää: Kuuma taistelu keihään olympiapaikasta ratkesi – Oliver Helander Tokioon, Antti Ruuskanen jäi rannalle

– Joukkueessa on aivan maailmanluokan ammattilaiset Pentti Niemi ja Jari Malinen antamassa hoitoa ja teippaamassa jalkaa kuntoon. Ei tänne saakka maailmaa ole tultu pelleilemään, Helanderia erittäin lahjakkaana urheilijana pitävä Kinnunen ohjeisti.

Loukkaantunut Timo Aaltonen kuljetettiin Sydneyn olympiakisojen kuulapaikalta pyörätuolilla syksyllä 2000.

Motivaation lähteeksi Kinnunen kehottaa Helanderia kaivamaan koneeltaan tallenteen Sydneyn olympiakisojen kuulafinaalista vuodelta 2000.

Arsi Harju voitti, mutta Timo Aaltonen jouduttiin tuomaan kentältä pyörätuolilla. Mutta ei luovuttanut!

Kinnunen itse joutui vetäytymään arvokisoista vamman takia kerran, kun iskiashermon ärtyminen iski häneltä totaalisesti jalat alta juuri ennen Sevillan MM-kisoja.

Keihäänheiton lajivalmentaja Piironen kommentoi Helanderin tilannetta Ilta-Sanomille.

– Heittäminen ei jää Oliverin tahdonvoimasta kiinni. Hän varmaan lähtisi pienellä riskilläkin heittämään, mutta täytyy käyttää järkeä. Hänen uransa ei kaipaa mitään lisävammoja, Piironen sanoi.

Helander toipui viime vuonna olkaleikkauksesta. Akilles on vaivannut pian kaksi vuotta.

– Päätös tehdään karsinnan verryttelyn jälkeen keskiviikkona eli ihan kalkkiviivoilla. Kovakin riskeeraaminen tyyliin Seppo Räty Atlantassa 1996 olisi ymmärrettävää, jos kaveri olisi varmasti viimeisissä olympialaisissaan eikä ensimmäisissä, Piironen puolusti suojattiaan.

STT:n mukaan Suomen joukkueen lääkäri Ilkka Räsänen arvioi aiemmin maanantaina, että Helanderia tuskin saadaan heittokuntoon Tokion olympialaisten keihäskarsintaan keskiviikoksi.

–  Magneettikuvasta näkyi lieväasteinen mutta kivulias vamma, Räsänen kertoi.

–  Puudutustoimenpiteisiin ei ryhdytä, koska se voisi vaikeuttaa vammaa. Ei ole syytä riskeerata terveyttä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?