Tokion olympialaiset: Arvi Savolainen voi vielä päästä pronssiotteluun - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Rajusti taistellut Arvi Savolainen lähti odottamaan kohtaloaan – näin hänen mitaliunelmansa voi säilyä elossa: ”Siinä ja siinä”

Arvi Savolainen tietää vasta maanantai-iltana, jatkuuko turnaus kohti pronssiottelua.

Arvi Savolainen (vas.) hävisi kovalle vastustajalle.

2.8. 8:57

Ihan ei riittänyt! Arvi Savolainen sai kreikkalais-roomalaisen painin 97-kiloisten puolivälierissä yrittää päältä ensimmäisenä, vieläpä kuivaa miestä, mutta sarjaa koko 2010-luvun hallinnut Armenian Artur Aleksanian ei hievahtanutkaan.

Kun hallitseva olympiavoittaja toisella jaksolla sai oman tilaisuutensa, hän ratkaisi pelin kahdella tylyllä vyörytyksellä ja voitti 5–1.

Savolainen tietää mahdollisen jatkonsa turnauksessa Japanin aikaa kello 18.15 alkavassa iltasessiossa. Jos Aleksanian voittaa välierässään Iranin Soravi Mohammadhadin ja etenee finaaliin, Savolainen pääsee yrittämään pronssiottelupaikkaa tiistaina aamupäivällä.

– Se on siinä ja siinä, päävalmentaja Marko Yli-Hannuksela puntaroi avausottelussaan Kuuban Gabriel Rosillo Kindelanin 3–1 voittaneen Savolaisen jatkosaumoja.

Siniasuinen Artur Aleksanian oli maineensa veroinen.

Lue lisää: Arvi Savolaiselle karvas pettymys EM-molskilla – suomalaisten kisat päättyivät synkkään lauantaihin

Savolainen oli sitä mieltä, että olisi vielä 1–5-tappioasemassa ansainnut mahdollisuuden yrittää päältä.

– Olin mielestäni siinä kohtaa niin paljon aktiivisempi.

– Hallitsevaa olympiavoittajaa ei laiteta kahdesti alle, ellei toinen ole aivan mielettömästi parempi, Yli-Hannuksela summasi lajin hengen.

Savolainen aikoi katsella kisakylässä jatkonsa ratkaisevan ottelun, mutta totesi, ettei sen seuraaminen erityisesti jännitä.

– Kiva olisi painia lisää, mutta eihän täällä mikään voi jännittää niin paljon kuin omat matsit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?