Pituusfinaali päättyi draamaan – Kristian Pulli kohtasi maailman parhaat ensi kertaa: ”Tämä jätti nälkää”

Kristian Pulli jäi ensimmäisenä hyppääjänä ulos pituusfinaalin kolmelta viimeiseltä kierrokselta.

Miltiadis Tentoglou nousi viimeisellä kierroksella olympiavoittajaksi.

2.8.2021 7:20

Tokio

Olympialaisten miesten pituuskisan voitto näytti jo menevän Kuuban Juan Miguel Echevarrialle, joka leiskautti kolmannella kierroksella selkeän johtohypyn 841. Pitkään vaisulla tasolla pysynyt pituusfinaali heräsi eloon viimeisellä kierroksella.

Ensin Ruotsin Thobias Montler jysäytti huiman loikan, joka kantoi aivan Echevarrian lukemille. Hyppy oli kuitenkin reilun sentin yliastuttu. Montler puisteli epäuskoisena päätään. Hän jäi seitsemänneksi tuloksella 808.

Hetkeä myöhemmin vuoroon asteli Kreikan Miltiadis Tentoglou. Euroopan mestari hyppäsi niin ikään 841, mutta meni johtoon, koska hänen toiseksi paras hyppynsä oli parempi kuin Echevarrialla.

Jo karsinnassa loistanut Echevarria pääsi vielä viimeisenä hyppääjänä vastaamaan haastajalleen. Kuubalaisen yritys jäi kuitenkin torsoksi, sillä hän sai jalkavamman kesken vauhtijuoksun.

Echevarria takoi hyppylankkua pahasti pettyneenä. Tulos 816 olisi riittänyt hänelle olympiakultaan.

Kristian Pulli ei saanut parastaan irti kolmella ensimmäisellä kierroksella.

Kristian Pullin kohtalo oli karvas. Hän jäi yhdeksänneksi, eli hän putosi ensimmäisenä hyppääjänä ulos kolmelta viimeiseltä kierrokselta.

Pulli hyppäsi 792. Yhdysvaltain JuVaughn Harrison ponkaisi kolmannellaan 796 ja pudotti suomalaisen jatkosta.

– Oli alavireistä hyppäämistä. En saanut parasta irti. Näissä kisoissa pitäisi saada kunnon tulos aikaiseksi kolmella ensimmäisellä kierroksella, Pulli sanoi.

– Yleensä sytyn paremmin kisan lopulla.

Kuntoaan Pulli piti sinänsä hyvänä, vaikka juoksu ei ole kulkenut aivan ennätyslukemissa.

Finaali kisattiin aamupäivällä, mikä näkyi myös tulostasossa. Kuuban Maykel Masso vei pronssia tuloksella 821.

Myös Pulli myönsi, että nyt olisi ollut hyvä sijoitus otettavissa.

– Olisi ollut. Aamufinaali vaikuttaa porukkaan negatiivisesti. Mutta ei auta, itse siinä on hypättävä.

Pulli lunasti paikkansa Tokion kisoissa, kun hän hyppäsi EM-hallikisoissa pronssia sisäratojen SE-tuloksella 824. Olympialaisiin ei toista kuntopiikkiä löytynyt. Pulli ei kuitenkaan katunut ratkaisua, sillä ilman onnistunutta hallikautta, hän ei välttämättä olisi edes päässyt olympialaisiin.

– Tämä jätti nälkää. Tämä oli minun ensimmäinen kohtaaminen maailmanhuippujen kanssa. Tarvitsen näitä kisoja lisää, näissä mennään oikeasti eteenpäin, Pulli sanoi.

JuVaughn Harrison kisasi Tokiossa sekä pituuden että korkeushypyn loppukilpailuissa. Hän oli lopulta viides tuloksella 815. Edellisenä iltana hän taisteli mitalista korkeudessa, jossa oli seitsemäs tuloksella 233.

Harrisonin temppu ei ole täysin poikkeuksellinen. Viimeksi yhdysvaltalainen oli sekä korkeuden että pituuden olympiafinaalissa 1912.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?