Näin Daniel Ståhl salakuljetettiin olympiakatsomoon – ruotsalaisjätti juonittiin areenalle kekseliäästi

Kiekonheiton olympiasankarit Daniel Ståhl ja Simon Pettersson saivat pikavauhtia uudet tittelit Ruotsin käsipallomaajoukkueelta.

Simon Pettersson ja Daniel Ståhl tuulettivat kaksoisvoittoa kiekonheiton olympiafinaalissa lauantaina.

2.8.2021 10:05

Tokio

Daniel Ståhl ja Simon Pettersson järjestivät huiman näytöksen Tokion olympiastadionilla.

Ruotsalaiset venyivät kiekkoringissä kaksoisvoittoon Ståhlin johdolla. Mitaleista riemuittiin länsinaapurissa siksikin, että niiden myötä Ruotsi avasi mitalitilinsä Tokion olympialaisissa.

Ruotsin käsipallomaajoukkue halusi tarjota sankarikaksikolle mukavan elämyksen sunnuntaina ennen heidän lähtöään kotimatkalle Tokiosta. Ståhl ja Pettersson kutsuttiin katsomaan sinikeltaisten ottelua Tanskaa vastaan.

Olympialaisten koronasääntöjen mukaan urheilijat eivät saa mennä Tokiossa katsomaan paikan päälle muita kuin oman lajinsa kilpailuja. Aftonbladetin mukaan Ståhl ja Pettersson eivät olleetkaan käsipalloareenalla katsojina, vaan heidät juonittiin paikalle ”työtehtävissä”.

– He ovat osa joukkueen taustajoukkoa illan ottelussa. Simon on avustava lehdistöpäällikkö ja Daniel huoltajan avustaja, Ruotsin olympiajoukkueen lehdistöpäällikkö Daniel Vandor kertoi Aftonbladetille.

Ståhl ja Pettersson matkasivat otteluun samalla bussikyydillä joukkueen kanssa. Perillä he joutuivat hetkiseksi hommiin, jotka sopivat hyvin isoille ja vahvoille jässiköille.

– He auttoivat huoltajaamme Bosse Nilssonia kantamaan pelikasseja, Vandor sanoi.

Työmäärä ei ilmeisesti ollut kaksikon kohdalla mitenkään erityisen suuri.

– He ovat lähinnä istuskelleet, juoneet kahvia ja puhuneet paskaa, pelaaja Albin Lagergren sanoi nauraen.

Ruotsi voitti Riossa olympiakultaa voittaneen lajin mahtimaihin kuuluvan Tanskan 33–30. Pelin jälkeen Ståhl ja Pettersson olivat riemuinneet ja laulaneet joukkueen kanssa pukuhuoneessa voiton kunniaksi.

Daniel Ståhlilla on sukujuuret Suomessa. Hänen äitinsä Taina Ståhl on syntynyt Turussa, missä Danielin mummo Leila Laakso asuu edelleen.

– Daniel edustaa erittäin ylpeänä Ruotsia, mutta hän rakastaa myös Suomea ja suomalaisia. Suomen joukkueessa hänellä on paljon hyviä kavereita, kuten Kortteen Annimari ja Raitasen Topi, Taina Ståhl sanoi Ilta-Sanomille olympiakullan varmistuttua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?