Valko-Venäjän urheilu­johtoa kritisoinut pika­juoksija viety väkisin Tokion lento­kentälle – pyytää KOK:lta apua

Tsimanouskaja kertoi Reutersille, ettei hän aio palata lennolla kotimaahansa.

1.8.2021 16:36 | Päivitetty 1.8.2021 18:27

Valko-Venäjän urheilujohtoa kritisoinut pikajuoksija Krystsina Tsimanouskaja halutaan lähettää kotimatkalle väkisin kesken olympiakisojen, kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters.

Tsimanouskajan oli tarkoitus kilpailla naisten 200 metrin alkuerissä ja 4 × 400 metrin viestijuoksussa maanantaina.

Hän kertoi Reutersille, ettei aio palata kotimaahansa. Hän on pyytänyt apua Japanin poliisilta, jotta hänen ei tarvitsisi nousta lentokoneeseen.

Pikajuoksija kertoo, että valmennushenkilöstöä tuli sunnuntaina hänen hotellihuoneeseensa ja he käskivät häntä pakkaamaan tavaransa, minkä jälkeen hänet vietiin lentokentälle.

Tsimanouskaja uskoo, että hänet poistettiin joukkueesta valmentajiin kohdistuneiden ja sittemmin poistettujen Instagram-kommenttiensa takia.

Osa Valko-Venäjän viestijoukkueen naisista ei päässyt kisoihin vajavaisen dopingtestauksen vuoksi. Tsimanouskaja, 24, oli nimetty joukkueeseen hänen omien sanojensa mukaan ilman, että asiasta oli kerrottu hänelle suoraan.

– Valmentaja lisäsi minut joukkueeseen ilman tietoani. Puhuin tästä julkisesti. Päävalmentaja tuli luokseni, ja sanoi, että ylempää on tullut käsky poistaa minut joukkueesta.

Tsimanouskaja kertoi Reutersille olevansa tällä hetkellä Japanin poliisin kanssa lentokentällä. Hän sanoo Telegramissa julkaistulla videolla, että aikoo pyytää apua Kansainväliseltä olympiakomitealta.

– Minua kohtaan on painetta. He yrittävät saada minut ulos maasta ilman lupaani. Pyydän KOK:ta ottamaan asiaan kantaa.

KOK ilmoitti myöhemmin Twitterissä, että se on nähnyt aiheeseen liittyvän uutisoinnin ja selvittää tilannetta.

Sisäpiirilähteen mukaan Tsimanouskaja suunnittelee hakevansa maanantaina turvapaikkaa joko Saksasta tai Itävallasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?