Sarah Sjöström voitti olympiahopeaa: ”Tämä on isoin saavutus urallani” - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Vakavasti loukkaantunut uimaritähti ammensi energiaa Daniel Ståhlin voitosta – sitten tuli olympiahopeaa: ”En nukkunut tuntiakaan”

Ruotsalainen Sarah Sjöström voitti olympiahopeaa vaikeista lähtökodista ja oudosta valmistautumisesta huolimatta.

Sarah Sjöström on nyt nelinkertainen olympiamitalisti.

1.8. 11:21

Ruotsin Sarah Sjöström otti unelmahopeaa Tokion naisten 50 metrin vapaauinnissa lauantaina. 27-vuotiaalle Sjöströmille hopea tuntuu kuin voitolta, koska mitalisija ei ollut moninkertaiselle arvokisamitalistille lainkaan itsestäänselvyys.

Sjöströmin kyynärpää murtui, kun olympialaisten alkuun oli alle puoli vuotta aikaa. Hän oli palaamassa kotiin harjoituksista, kun liukastui jäisellä asfaltilla ja kaatui koko painollaan kyynäräänsä päälle. Murtuma vaati leikkauksen, ja osallistuminen olympialaisiin oli uhattuna. Siksi olympiahopean vastaanottaminen tuntuu ruotsalaiselle entistä paremmalta.

– En olisi voinut pidellä tätä mitalia leikkaukseni jälkeisenä päivänä. Se olisi ollut kädelleni liian raskas kantaa. Tämä tuntuu aivan mahtavalta, Sjöström kertoo Aftonbladetin mukaan.

Lue lisää: Ruotsin megatähden pahin painajainen kävi toteen viime talvena jäisellä asfaltilla – ”En pystynyt pukemaan edes uimalakkia”

Lue lisää: Huippu-urheilija liukastui kadulla karuin seurauksin – käsivarsi kursittiin kasaan ruuveilla ja metallilevyllä

Hopea oli ruotsalaiselle uran neljäs olympiamitali. Sjöström voitti Rion olympialaisissa kultaa 100 metrin perhosuinnissa, hopeaa 200 metrin vapaauinnissa ja pronssia 100 metrin vapaauinnissa. Sjöström kertoo uusimman hopean olevan hänelle kuitenkin arvokkain kaikista.

– Tämä on isoin saavutus urallani.

– Ilman vammojakin on haaste päästä olympialaisiin. Onnistuin käsittelemään sen ja palaamaan takaisin; olen uskomattoman ylpeä siitä, Sjöström tunteilee.

Expressenissä kerrotaan, ettei Sjöström ollut nukkunut kisaa edeltävänä yönä hetkeäkään. Energiansa kilpailuun hän otti maamiestensä olympiamenestyksestä.

– En nukkunut viime yönä tuntiakaan, mutta elin Daniel Ståhlin ja Simon Petterssonin olympiamitalien antamalla energialla. En valita väsymystä. Oli parasta pysytellä hereillä.

Ruotsi otti lauantaina kaksoisvoiton miesten kiekonheitossa. Turkulaistaustainen Ståhl heitti olympiakultaa tuloksella 68,90. Pettersson kahmasi puolestaan hopeaa tuloksella 67,39. Ruotsilla on siis nyt kolme olympiamitalia Tokiosta.

50 metrin vapaauinnin voitti Australian Emma McKeon ajalla 23,81. Sjöström otti hopeaa ajalla 24,07 ja pronssille sijoittui Tanskan Pernille Blume ajalla 24,21.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?